Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και να επηρεάζει και τον αθλητισμό, το… διαζύγιο μεταξύ Δημήτρη Ιτούδη και ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμοιαζε ως η μοναδική λύση. Αλλά πριν καλά – καλά προλάβει να γίνει και επίσημο, ο Έλληνας προπονητής (και ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας εδώ και λίγο καιρό) βρήκε ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κι αυτός είναι ο πάγκος της Φενέρμπαχτσε.

Οι Τούρκοι προχωρούν σε μια κίνηση… βόμβα που ταράζει τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σκοπεύουν να επανέλθουν στο ανώτερο επίπεδο της Euroleague και γι’ αυτό προχώρησαν στην πρόσληψη ενός εκ των κορυφαίων προπονητών της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ιτούδης έχει δώσει ήδη τα χέρια με τη διοίκηση του τουρκικού συλλόγου, η οποία τον είχε ως πρώτο στη λίστα της. Και δε δυσκολεύτηκε να φτάσει σε συμφωνία μαζί του, προκειμένου να πάρει τη θέση του Τζόρτζεβιτς μετά το τέλος των υποχρεώσεων των Φενέρ και ΤΣΣΚΑ στις λίγκες τους.

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αφού η συμφωνία αναμένεται να επισημοποιηθεί με τη λήξη της σεζόν, αλλά είναι δεδομένο πως η επόμενη θα βρει τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε που επιθυμεί να επιστρέψει στην… ελίτ της Euroleague.