Με προτροπή της ίδιας της Ιωάννας Παλιοσπύρου συμπεριλήφθηκε μέσα στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η αποζημίωση των εγκαυματιών σε περιπτώσεις εγκληματικής ενέργειας από τον ΕΟΠΥΥ.

Με το νομοσχέδιο ο πολίτης αποκτά τον προσωπικό του ιατρό, έχει πρόσβαση σε περισσοτέρους ειδικούς ιατρούς, αναβαθμίζονται οι δημόσιες δομές, διασφαλίζονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες και διευρύνονται οι παροχές για τον πολίτη.

Μια από τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, αφορά την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ των εξόδων για τους για εγκαυματίες θύματα εγκληματικών ενεργειών και συντάσσεται μητρώο θυμάτων.

Συντάσσεται μητρώο εγκαυματιών θυμάτων εγκληματικών ενεργειών προς τους οποίους παρέχεται κατά παρέκκλιση κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ φαρμάκων και όλου του αναγκαίου υγειονομικού υλικού και της παροχής αναγκαίας κατ οίκον νοσηλείας.

Η διάταξη αυτή, συμπεριλήφθηκε στο νέο νομοσχέδιο μετά από προτροπή της Ιωάννας Παλιοσπύρου προς το υπουργείο Υγείας. Θυμίζουμε ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 είχε πέσει θύμα εγκληματικές ενέργειας, όταν η Έφη Κακαράντζουλα της επιτέθηκε με βιτριόλι προκαλώντας σοβαρή βλάβη και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της.