Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση της Πάτρας, καθώς τέσσερις νοσηλευτές και μια παιδίατρος από το νοσοκομείο του Ρίου βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας.

Πέντε μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, πέρασαν το γραφείο της ανακρίτριας.

Είχαν δώσει μάχη για να κρατήσουν στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά το πρώτο επεισόδιο που της προκάλεσε την εγκεφαλοπάθεια. Τότε, σύμφωνα με το υγειονομικό προσωπικό που κατέθεσε στην ανακρίτρια, είχε δοθεί στο παιδί μικρή ποσότητα κεταμίνης όταν χρειάστηκε να μπει σε καταστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάρτυρες περιέγραψαν την κατάσταση του παιδιού και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύτηκε ενώ φέρεται να ρωτήθηκαν σχετικά με τη συμπεριφορά της μητέρας.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ένα πρόσωπο κλειδί αναμένεται να φωνάξει για κατάθεση η πλευρά Δασκαλάκη.

Πρόκειται για την παιδοψυχολόγο της Τζωρτζίνας, που παρακολουθούσε το παιδί μετά τον θάνατο της Μαλένας και αναμένεται να συνεισφέρει στην υπόθεση.

Αλλάζει στάση ο Μάνος

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πολύ σύντομα ο Μάνος Δασκαλάκης θα κληθεί, τουλάχιστον από τους αστυνομικούς της ασφάλειας, να καταθέσει για τις υποθέσεις της Ίριδας και της Μαλένας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του πατέρα ο 30χρονος είναι στη διάθεση των προανακριτικών Αρχών για κατάθεση αλλά ακόμη δεν έχει κληθεί. Αν χρειαστεί και κληθεί θα δώσει και συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια για την υπόθεση της Τζωρτζίνας.

«Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ τους και αυτό καταδεικνύεται ακόμα και σε αυτά που λένε σε εμάς. Ο Μάνος δεν έχει εξαφανιστεί προφανώς κάποιοι τον έχουν συμβουλέψει να κάνει λίγο πίσω από τη δημοσιότητα» δήλωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Μάλιστα, χαρακτηριστική της εντελώς αποστασιοποιημένης στάσης του Μάνου Δασκαλάκη, είναι η απόφασή του κυριολεκτικά να ρίξει… μαύρη πέτρα και να μην μετάσχει ούτε στη διαδικασία εκκένωσης του διαμερίσματος όπου έμεναν στην Πάτρα.

Όπως λένε οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του, δεν πρόκειται καν να πάρει οτιδήποτε έχει αφήσει εκεί, αφού πρόκειται για αντικείμενα που δεν τον ενδιαφέρει να κατέχει πλέον.

Στα «χνάρια» των αναζητήσεων της Ρούλας

Όλα αυτά, τη στιγμή που… αθόρυβα συνεχίζεται και η έρευνα για τα ηλεκτρονικά ίχνη της 33χρονης μητέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να έχει παραδώσει στις αρχές μόνο τον κωδικό που ξεκλειδώνει το κινητό της τηλέφωνο και όχι τους κωδικούς εισόδου στο e-mail που χρησιμοποιούσε για τις μηχανές αναζητήσεις.

Οι τεχνικοί των αστυνομικών Αρχών έχουν ήδη καταφέρει να εντοπίσουν τί έχει διαγράψει η προφυλακισμένη μητέρα από το icloud.

«Ας μη δώσει κανέναν κωδικό. Και μόνο με προσφυγή στις εταιρείες που έχουν τα μέιλ μπορούμε να βρούμε τα πάντα» αποκάλυψε ο τεχνικό σύμβουλος των Αρχών, Νίκος Βασιλάκος.

Οι Αρχές επιμένουν ότι σε όλα τα επίπεδα οι έρευνες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει αρχίσει νέος χορός αποκαλύψεων, όχι μόνο για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας αλλά και για το τί συνέβη με τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.