Η κατάκτηση της τρίτης θέσης της βαθμολογίας και η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι ο μίνιμουμ αποδεκτός στόχος για τον Άρη.

Στην προσπάθειά του αυτήν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είναι κρίσιμο. Είναι παιχνίδι αποδείξεων για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος και παράλληλα ευκαιρία να κάνει ένα καθοριστικό βήμα απέναντι σε έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του.

Το θετικό για τον Άρη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι «κρατάει» στα χέρια του την τύχη του, καθώς έχει διαφορά δύο βαθμών από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που τον ακολουθούν στη βαθμολογία.

Τα πράγματα, φυσικά, θα ήταν πολύ πιο εύκολα για τους Κιτρινόμαυρους, αν είχαν κάνει το αυτονόητο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και είχαν κερδίσει τους τρεις βαθμούς. Ή αν είχαν καταφέρει να επικρατήσουν στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό. Σε δύο αναμετρήσεις, δηλαδή, όπου ήταν ξεκάθαρα καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, δεν πήραν όμως τους βαθμούς που άξιζαν.

Ακόμα και έτσι, όμως, ο Άρης κατάφερε να διαχειριστεί αυτήν τη «μίνι» αγωνιστική κρίση και να βγάλει αντίδραση, κερδίζοντας τα δυο επόμενα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η αντίδραση αυτή, άλλωστε, τον έφερε να έχει το πλεονέκτημα στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ακόμα και μετά τις δύο εντός έδρας «γκέλες».

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελική απόφαση του Μπούργος σχετικά με τα χαφ. Η επιστροφή του Σάσα αποτελεί, φυσικά, ένα ευχάριστο γεγονός, όμως υπάρχει και ο Ντουκουρέ, που του βάζει «δύσκολα» με την απόδοσή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι την προπόνηση της Πέμπτης ο αργεντινός τεχνικός του Άρη είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα. Έχοντας και δύο ερωτηματικά, το αν θα καταφέρει τελικά να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στα πλευρά του ο Κουέστα και αν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα ο Ιτούρμπε, που έχασε αρκετές προπονήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω του τραυματισμού του.

Ανεξάρτητα βέβαια από τις τελικές επιλογές του Μπούργος, το σίγουρο είναι ότι ο Άρης θα παραταχθεί με νοοτροπία νικητή στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δε θα αλλάξει την αγωνιστική του φιλοσοφία και θα κατέβει να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, που μπορεί να ισοδυναμεί και με «μισή» έξοδο στην Ευρώπη.