Η πορεία ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 θα απασχολήσει μεταξύ άλλων, την αυριανή – Πέμπτη 28 Απριλίου- συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, η οποία θα γίνει παρουσία του Σταύρου Μπένου, επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί η διάθεση χρηματικού ποσού για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας καθώς και η έγκριση σχεδίων των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων.

Παράλληλα το ΔΣ της ΚΕΔΕ αναμένεται να εγκρίνει προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΚΕΔΕ με αντικείμενο: «Δράσεις Απλούστευσης και Ψηφιοποίησης Διαδικασιών αρμοδιότητας των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και λοιπές δράσεις για την ενίσχυση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Δήμων».

Ακολουθούν μερικά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Διάθεση χρηματικού ποσού για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας – Έγκριση σχεδίων Προγραμματικών Συμβάσεων.

    Εισηγητές: κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ – κ. Στ. Μπένος, Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας – κα Θ. Αλεξίου, Προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας ΚΕΔΕ

  2. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΚΕΔΕ με αντικείμενο: «Δράσεις Απλούστευσης και Ψηφιοποίησης Διαδικασιών αρμοδιότητας των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και λοιπές δράσεις για την ενίσχυση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Δήμων» Εισηγητές: κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ,  κ. Ι. Τσιάμης, Πρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης