Η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου, Κατερίνα, περιγράφει τις δραματικές στιγμές πριν ο πατέρας της πέσει νεκρός από τις σφαίρες των εκτελεστών στο σπίτι τους στα Σκούρτα Βοιωτίας. Η ίδια μιλά για τρία άτομα που εισέβαλαν ξαφνικά στην αυλή του σπιτιού της, ενώ σημειώνει ότι δεν είδαν ούτε άκουσαν ήχο μηχανής.

Αν δεν τον έβρισκαν θα μας σκότωναν όλους

«Εγώ είδα 3 άτομα με καλάσνικοφ. Η μητέρα μου θυμάται 4 άτομα. Ήμασταν σε πανικό. Ούτε μηχανή ακούσαμε, ούτε τίποτα. Πήδηξαν από το φράχτη, μας είπαν ‘πέστε κάτω’ και φώναζαν ‘Γιάννη Γιάννη’. Αν δεν τον έβρισκαν θα μας σκότωναν όλους. Ήρθαν για να σκοτώσουν χωρίς να σκεφτούν τις παράπλευρες απώλειες», περιγράφει η κόρη του 55χρονου επιχειρηματία και θυμάται πως εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δίπλα στον πατέρα της βρισκόταν ο μόλις 3 ετών ανιψιός της.

Μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως όλα έγιναν σε διάστημα, μικρότερο του ενός λεπτού ενώ από τα πυρά των εκτελεστών δεν γλίτωσαν ούτε η αδελφή της αλλά ούτε και ο πεθερός του αδελφού της.

Δεν ανταπέδωσε κανείς πυρά

«Όλα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ήρθαν πεζοί και άρχισαν να μας γαζώνουν. Ο πατέρας μου σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από εμάς και τον σκότωσαν. Τέλος. Ούτε πυρά ανταπέδωσε κανείς από εμάς. Στην αρχή νομίζαμε πως είναι αστυνομικοί που μας έκαναν έφοδο», λέει η Κατερίνα Σκαφτούρου και επισημαίνει πως τα αδέλφια της, οι οποίοι ήταν 500 μέτρα μακριά από το σπίτι, δεν είδαν κάποια μηχανή να κινείται ύποπτα την ώρα της εκτέλεσης.