Λίγα μόνο δευτερόλεπτα χρειάστηκαν οι δράστες για επιτεθούν και να δολοφονήσουν τον Γιάννη Σκαφτούρο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι δράστες που μπήκαν μέσα στο σπίτι που βρισκόταν η οικογένεια ήταν τρεις και μάλιστα με βάση μαρτυρία μιλούσαν ελληνικά.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με το OPEN, μπήκαν στο σπίτι από την αυλή και όταν έφτασαν στον χώρο που βρισκόταν ο Σκαφτούρο προέταξαν τα όπλα, δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, φωνάζοντας στους άλλους «πέστε κάτω».

Η εκτέλεση έγινε πολύ γρήγορα με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως τους πήρε μόλις 30 δευτερόλεπτα ώστε να ρίξουν νεκρό τον 55χρονο, άλλοτε βαρυποινίτη. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με την αναζήτησή τους να συνεχίζεται μέχρι τώρα και τις Αρχές να έχουν στα χέρια τους αφενός τη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δύο εξ αυτών, αλλά και τη μαρτυρία του αγρότη, του οποίου έκλεψαν το αυτοκίνητο αφού τον χτύπησαν.

Μαρτυρίες

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους. Στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Μόνο γυναικόπαιδα στο σπίτι

Όπως αποκαλύφθηκε χτες στον Alpha, οι δύο δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου μιλούσαν ελληνικά.

«Κοντά τους πρέπει να υπήρχαν και άλλα δύο άτομα, η ομάδα υποστήριξης, πρόκειται για συντονισμένη ομάδα τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων», όπως αναφέρθηκε.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο μάρτυρα, στο τραπέζι δεν υπήρχε άλλος άνδρας παρά μόνο γυναίκες και παιδιά, ανάμεσά του και ένα βρέφος λίγων ημερών. Οι μόνοι άνδρες ήταν ο Σκαφτούρος που έπεσε νεκρός, αλλά και ο συγγενείς του που τραυματίστηκε στα πόδια. Τραυματίας, στην κοιλιά και στα πόδια, έπεσε και η μία κόρη του 55χρονου, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι εκτελεστές είχαν πληροφόρηση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι -τουλάχιστον- τέσσερις δράστες εκτιμάται ότι σχεδίαζαν για καιρό το «χτύπημα», επιλέγοντας να επιτεθούν σε μία στιγμή που ο Γιάννης Σκαφτούρος θα ήταν χαλαρός περνώντας οικογενειακές στιγμές.

Ο 55χρονος, φοβούμενος για τη ζωή του, είχε πάντα μαζί του φρουρά. Τη Δευτέρα του Πάσχα ωστόσο, οι σωματοφύλακες έλειπαν συγκεκριμένες ώρες, κάτι το οποίο ενδεχομένως γνώριζαν εκείνοι που οργάνωσαν τη δολοφονία του 55χρονου βαρυποινίτη. Είτε παρακολουθούσαν τις κινήσεις της φρουράς του, είτε είχαν πληροφόρηση από μέσα.

«Η πληροφορία αυτή δεν ήταν γνωστή, την είχε κρατήσει μεταξύ των δικών του ανθρώπων» σημείωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, παρά το γεγονός ότι φοβόταν για τη ζωή του είχε αποφασίσει να δώσει ρεπό στους σωματοφύλακές του, αφού δεν περίμενε ποτέ ότι οι δολοφόνοι θα εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου με το όνομά του, στο εξοχικό του σπίτι στα Σκούρτα της Βοιωτίας, μπροστά στα παιδιά και την οικογένειά του.

Με ένα πρωτοφανή και επιδεικτικό τρόπο, οι πληρωμένοι δολοφόνοι μπήκαν στην εξοχική κατοικία του Γιάννη Σκαφτούρου, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν.

Πήραν το ρίσκο να πραγματοποιήσουν την δολοφονική επίθεση σε μία απομακρυσμένη περιοχή, άγνωστη για τους ίδιους και με τον κίνδυνο να μην καταφέρουν να διαφύγουν.

Τον «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ

Στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών…

Η αστυνομία έχει στήσει εμφανή μπλόκα σε μία ακτίνα τουλάχιστον τριών χιλιομέτρων γύρω από τα Σκούρτα για τον εντοπισμό των δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του Σκαφτούρου ενώ και εναέρια μέσα όπως ελικόπτερα και drones συμμετέχουν στην έρευνα.

«Ελέγχουμε μέχρι την Αθήνα τους δρόμους και μαρτυρίες και για κάμερες και βεβαίως έχουμε δικές μας πληροφορίες και δικό μας υλικό» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Είχαν κλέψει τη μηχανή πριν από έναν χρόνο

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται οι δράστες να προετοιμάζονταν πολύ καιρό πριν για αυτή τη δολοφονία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη μηχανή είχε κλαπεί εδώ και περίπου έναν χρόνο από την περιοχή του Ασπροπύργου, γεγονός που επιβεβαιώνει πως οι δράστες ήταν καλά προετοιμασμένοι για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε οι έμπειροι αξιωματικοί ανέφεραν πως παρότι είναι πρωτόγνωρο να γίνεται μία τέτοια εκτέλεση μέσα σε σπίτι και μπροστά στην οικογένεια, ο τόπος και ο χρόνος δεν ήταν τυχαίος. Αφενός κατάφεραν να βρουν το θύμα μόνο του χωρίς την ασφάλειά του, λόγω των οικογενειακών στιγμών, αφετέρου η συγκεκριμένη εκτέλεση εκτιμάται πως μπορεί να αποτελεί και μήνυμα προς άλλους αποδέκτες.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο

Εξάλλου το MEGA έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο από την επιχείρηση διαφυγής των δραστών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δυο εξ αυτών αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μηχανή που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής και επιχείρησαν να κλέψουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, το όχημα κόλλησε στη λάσπη και έτσι αναγκάστηκαν να το παρατήσουν κι αυτό και να φύγουν πεζή.