Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες που βρίσκονται πίσω από -ένα από τα ακριβότερα όπως εκτιμάται- συμβόλαια θανάτου στους κόλπους της νύχτας, αυτό του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι εντοπισμός των δύο εκτελεστών του 55χρονου επιχειρηματία μπορεί να οδηγήσει τις αρχές και στους ηθικούς αυτουργούς.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού με το προσωνύμιο «θείος Τζο» στη Greek Mafia, το αγροτικό με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν, υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι ίσως το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου στη χώρα μας, λόγω επικινδυνότητας, αλλά και στόχου…

Οι εκτελεστές είχαν πληροφόρηση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι -τουλάχιστον- τέσσερις δράστες εκτιμάται ότι σχεδίαζαν για καιρό το «χτύπημα», επιλέγοντας να επιτεθούν σε μία στιγμή που ο Γιάννης Σκαφτούρος θα ήταν χαλαρός περνώντας οικογενειακές στιγμές.

Ο 55χρονος, φοβούμενος για τη ζωή του, είχε πάντα μαζί του φρουρά. Τη Δευτέρα του Πάσχα ωστόσο, οι σωματοφύλακες έλειπαν συγκεκριμένες ώρες, κάτι το οποίο ενδεχομένως γνώριζαν εκείνοι που οργάνωσαν τη δολοφονία του 55χρονου βαρυποινίτη. Είτε παρακολουθούσαν τις κινήσεις της φρουράς του, είτε είχαν πληροφόρηση από μέσα.

«Η πληροφορία αυτή δεν ήταν γνωστή, την είχε κρατήσει μεταξύ των δικών του ανθρώπων» σημείωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, παρά ρο γεγονός ότι φοβόταν για τη ζωή του είχε αποφασίσει να δώσει ρεπό στους σωματοφύλακές του, αφού δεν περίμενε ποτέ ότι οι δολοφόνοι θα εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου με το όνομά του, στο εξοχικό του σπίτι στα Σκούρτα της Βοιωτίας, μπροστά στα παιδιά και την οικογένειά του.

Με ένα πρωτοφανή και επιδεικτικό τρόπο, οι πληρωμένοι δολοφόνοι μπήκαν στην εξοχική κατοικία του Γιάννη Σκαφτούρου, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν.

Πήραν το ρίσκο να πραγματοποιήσουν την δολοφονική επίθεση σε μία απομακρυσμένη περιοχή, άγνωστη για τους ίδιους και με τον κίνδυνο να μην καταφέρουν να διαφύγουν.

Τον «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ

Στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών…

Η αστυνομία έχει στήσει εμφανή μπλόκα σε μία ακτίνα τουλάχιστον τριών χιλιομέτρων γύρω από τα Σκούρτα για τον εντοπισμό των δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του Σκαφτούρου ενώ και εναέρια μέσα όπως ελικόπτερα και drones συμμετέχουν στην έρευνα.

«Ελέγχουμε μέχρι την Αθήνα τους δρόμους και μαρτυρίες και για κάμερες και βεβαίως έχουμε δικές μας πληροφορίες και δικό μας υλικό» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Το μοιραίο λάθος των δραστών

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος, οι δύο δράστες έκαναν ένα μοιραίο λάθος, αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους το μέσο διαφυγής.

Οι δράστες εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στα βάτα που βλέπετε πίσω μου και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή με ένα άλλο όχημα. Η κλεμμένη μηχανή βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τις αρχές να αναζητούν γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν οι δύο δράστες σταμάτησαν διερχόμενο αγροτικό και με την απειλή όπλου ανάγκασαν τον οδηγό να κατέβει κάτω, τον χτύπησαν στο κεφάλι και επιβιβάστηκαν στο όχημα.

Το αυτοκίνητο όμως κόλλησε στο χαντάκι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες έφυγαν πεζοί και χάθηκαν στο βουνό..

«Υπάρχει ένας πόλεμος, υπάρχει μια δυσκολία στην εξιχνίαση τέτοιων εγκλημάτων γιατί υπάρχει μία ομερτά σιωπής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η μαρτυρία του αγρότη, ο οποίος συμπωματικά είναι και συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου.

Το ματωμένο γλέντι

Τη Δευτέρα του Πάσχα και ενώ ο Γιάννης Σκαφτούρος διασκέδαζε με την οικογένειά του στο σπίτι της μητέρας του στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι τέσσερις επαγγελματίες δολοφόνοι έφθασαν έξω από την οικία με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πέρασαν από τα χωράφια, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και άρχισαν να τον γαζώνουν με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος πριν πέσει νεκρός, πρόλαβε να ανταποδώσει τα πυρά… Το ίδιο κι ένας συγγενής του, που τράβηξε όπλο και φαίνεται πως επιχείρησε να τους κυνηγήσει, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν οι δράστες να ήταν πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό. Άλλος δηλαδή να οργάνωσε την επιχείρηση δολοφονίας και οι εκτελεστές να ήρθαν από το εξωτερικό, να υλοποίησαν το σχέδιο και να έφυγαν από τη χώρα.