Σε διάγγελμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα προχωρήσει τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού σε μήνυμά του προς τους πολίτες, ίσως και σήμερα το απόγευμα.

Το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού «κλειδώνει» τις επόμενες ώρες ενώ αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, όπου θα ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για το θέμα.

Μετά τη συνάντηση θα αποφασιστεί εάν ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί το απόγευμα προς τους πολίτες προκειμένου να ανακοινώσει ο ίδιος το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι για τις ανακοινώσεις

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την συνάντηση στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τον κατώτατο μισθό τόνισε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του.

Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο όπως είπε στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση. Χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του κατώτατου μισθού, έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση». Όπως είπε για τον καθορισμό του ύψους της, λαμβάνεται υπόψη τόσο ο πληθωρισμός όσο και η προηγούμενη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό.