Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «L’Est Républicain» έδωσε ο πατέρας του απερχόμενου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, Ζαν Μισέλ.

Εκεί αναφέρει ότι έχει μεγάλο θαυμασμό για τον τρόπο που κυβερνά τη χώρα ο γιος του, τονίζοντας ότι συμφωνεί με την πλειοψηφία των αποφάσεων του Εμανουέλ Μακρόν. «Εγκρίνω το 90% όλων όσων κάνει. Ποτέ δεν συμφωνούμε 100%» υποστήριξε.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του στους Γάλλους πολίτες, λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. «Έχω μεγάλο θαυμασμό για τον τρόπο που διοικεί τη χώρα. Νομίζω ότι πρέπει να έχεις μεγάλο κουράγιο και ότι οι Γάλλοι είναι πολύ αχάριστοι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούριο» υποστήριξε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις κρίσεις που αντιμετώπισε επιτυχημένα ο Γάλλος πρόεδρος. «Έδειξε μεγάλη φροντίδα για να αντιμετωπίσει όλα όσα έπεσαν στο κεφάλι του, ειδικά ο κοροναϊός» ανέφερε ο πατέρας του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ συμπλήρωσε πως και για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο γιος του «επέδειξε πολύ κουράγιο».

«Δεν υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες που έχουν κάνει όσα έχει κάνει αυτός» συμπλήρωσε.