Την «τάση» που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου στις ιατρικές γνώσεις, αναδεικνύουν τα στοιχεία που προέκυψαν από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, αλλά και τα άλλα ψηφιακά μέσα που διέθετε.

Οι αναζητήσεις αυτές της μητέρας των τριών παιδιών, αποτελούν για πολλούς τη βάση για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ολόκληρος ο φάκελος της ΕΛ.ΑΣ

Τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που προέκυψαν από από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας (μετά την εκταφή), το κινητό της τηλέφωνο και το λάπτοπ που χρησιμοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Τα στοιχεία αυτά είναι τα εξής:

1) Στις 30 Μαρτίου βρέθηκε αναζήτηση κεταμίνης στο Google, από την ίδια τη Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που επιβεβαιώνει πλήρως τον αρχικό της ισχυρισμό, αλλά και σχετικό δημοσίευμα της «Π» για τα ευρήματα στο τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας.

2) Στις 17 Ιανουαρίου βρέθηκε αναζήτηση στο Google για «αναισθητικές ουσίες» και όχι ουσίες, δηλητηριώδη φάρμακα ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει θάνατο(!), από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Αυτό καθιστά ψευδές ό,τι περί του αντιθέτου έχει ακουστεί από ΜΜΕ. Η αναζήτηση έγινε, δε, το βράδυ της ίδιας ημέρας που η Τζωρτζίνα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

Από τις επιλογές που της έβγαλε το Google, στην αναζήτηση για «Αναισθητικές Ουσίες», η κατηγορούμενη μπήκε στην 4η κατά σειρά προτεινόμενη ιστοσελίδα, «Βασιλειάδης Medical Books». Η Ρούλα Πισπιρίγκου, από εκεί, επέλεξε να διαβάσει μία επιστημονική μελέτη για τις «Αναισθητικές Ουσίες», στην οποία πρώτη-πρώτη ουσία αναφέρεται η «Μιδαζολάμη». Όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για την ουσία που χορηγείτο στην Τζωρτζίνα, από τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν και άρα η μητέρα δείχνει να παρακολουθεί την φαρμακευτική της αγωγή.

Μετά, στη μελέτη υπάρχουν άλλες αντίστοιχες αναισθητικές ουσίες, μεταξύ των οποίων είναι και η… «Κεταμίνη». Όμως, στην περιγραφή όλων αυτών, αναφέρεται η αναλγητική τους δράση, η χορήγηση για αντιμετώπιση πόνου, η πρόκληση αναισθησίας για χειρουργείο… και καμία παρενέργεια ή πιθανότητα πρόκλησης θανάτου! Στα ηλεκτρονικά ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ (εντός δικογραφίας) δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Πολύ κοντά στην κεταμίνη η Τζωρτζίνα

Με 11 μέρες καθυστέρηση (!) απάντησε στην Ανακρίτρια Αθηνών το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για το αν διαθέτει ή όχι «κεταμίνη», αλλά και το πιο σημαντικό για το εάν χορήγησε τέτοια ουσία στη νοσηλευόμενη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο που μπήκε στη δικογραφία – και έχει στη διάθεσή της η «Π» – αναφέρει πως πράγματι υπάρχει «κεταμίνη» σε 4 διαφορετικά Τμήματα, μεταξύ αυτών και της ΜΕΘ, αλλά και στο βαλιτσάκι (σάκο) έκτακτης ανάγκης της ΜΕΘ, δηλαδή στον εξοπλισμό που πήραν γιατροί και νοσοκόμοι μαζί τους στο δωμάτιο όταν ειδοποιήθηκαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι το παιδί υπέστη ανακοπή, για να το αναζωογονήσουν. Η ποσότητα εκεί είναι 500 μιλιγκράμ σε 5 φυαλίδια των 100 μιλιγκράμ έκαστο και το βαλιτσάκι, βρισκόταν… εκατοστά από το παιδί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης!

Συνοδευτικά, ωστόσο, το Νοσοκομείο στην έγγραφη απάντηση του, αρνείται ότι ο γιατρός χορήγησε την «κεταμίνη» στην Τζωρτζίνα, δηλαδή ναι μεν ήταν εκεί αλλά δεν κρίθηκε σκόπιμη η χρήση της ουσίας.