Πρώτη χρονιά πλέι οφ και για τον πρωταθλητή με «σκληρή εξυγίανση» του «δικού τους» Γραμμένου. Το ταμπλό έγραψε 91-73. Πρωταθλητής Ολυμπιακός, δεύτερος ΠΑΟΚ. Δεύτερη χρονιά με το ίδιο καθεστώς. Βγήκαν τα… κιάλια. 90-64 το… σκορ.

Ο Ολυμπιακός οδεύει για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στα χρόνια της… εξυγιαντικής ΕΠΟ έχοντας μπει στα πλέι οφ με μια… μικρή διαφορά στους 12 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Μετά από τρεις αγωνιστικές που δεν τα έχει πάει καλά για τα δεδομένα του το… σκορ είναι 70 Ολυμπιακός 59 ΠΑΟΚ.

Κάπως έτσι καταλαβαίνετε γιατί τέτοια χαρά απέναντι και γιατί το «σύστημα» (το κανονικό όχι αυτό που θυμήθηκε τώρα ο Λουτσέσκου αφού αρχικά είχε δηλώσει πως κακώς μίλησε για πρωτάθλημα και αφού έμεινε 15 βαθμούς πίσω κάνοντας σερί στις ήττες και έχοντας και το «ντου» των οπαδών της ομάδας του στο ντέρμπι με τον Άρη) προσπαθεί να παρουσιάσει ως… αποτυχία το φετινό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Η δουλειά δεν είναι ντροπή βεβαίως, ο καθένας ότι μπορεί.

Από την άλλη όταν έχεις συνηθίσει στα 20αρια λογικό το 11αρι να σου φανεί μικρό. Έστω και αν το θέμα δεν είναι η διαφορά. Το 11αρι βεβαίως είναι τώρα με 7 αγωνιστικές ακόμη να απομένουν όπως και να έχει όμως σίγουρα η εικόνα του Ολυμπιακού τις δύο προηγούμενες χρονιές στο ίδιο διάστημα ήταν καλύτερη από την τωρινή.

Και αυτό τι μας δείχνει; Πως ο Ολυμπιακός ανταγωνίζεται τον Ολυμπιακό σε ένα πρωτάθλημα που το έχει πάρει στα χέρια του από τον Γενάρη ξανά, μην πω και νωρίτερα για την ακρίβεια, και το μόνο που έχουμε να συζητάμε είναι αν θα μεγαλώσει ή όχι την διαφορά ή αν θα αποδώσει καλύτερη ή όχι μέχρι το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός που κόντρα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, σε ένα κατά τα άλλα απολαυστικό για τα ελληνικά δεδομένα ντέρμπι, έδειξε καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα δύο ματς των πλέι οφ. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε, αν και θα μπορούσε να είναι στο 2-0 μέσα σε λίγα λεπτά και να μιλάγαμε για άλλο ματς, όμως στην επανάληψη ήταν σαρωτικός.

Όταν όμως σου δίνονται τόσες ευκαιρίες και δεν το «παστελώνεις» τότε λογικά δεν νικάς. Και εδώ που τα λέμε καλύτερα να τα χάνει σε τέτοια ματς που δεν κρίνουν και τίποτα ο Ελ Αραμπί. Έτυχε και δεν έκατσε το αποτέλεσμα χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει «συμβόλαιο» με τις νίκες στα ντέρμπι. Όπως και να είναι ο αντίπαλος τα ντέρμπι είναι απρόβλεπτα, μην το ξεχνάμε και μην μηδενίζουμε αντιπάλους ακόμη και αν όπως η ΑΕΚ έχει χίλια μύρια προβλήματα.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρη. Να σηκώσει το 47ο πρωτάθλημα και να αφήσει τους άλλους να μετρούν πόντους και διαφορές με το «σύστημα» να λυσσάει.

Υ.Γ. Η επιστροφή του Φορτούνη ήταν η πραγματική νίκη για τον Ολυμπιακό. Ο «Φορτού» που θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας δεδομένα, όπως το έκανε άλλωστε στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ.