Η ώρα της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας έφθασε με την 33χρονη να καλείται για πρώτη φορά να δώσει εξηγήσεις στις αρχές.

Η 33χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της και αναμένεται λίγο πριν της 12 να περάσει το κατώφλι της 18ης τακτικής ανακρίτριας.

Σήμερα θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Η γυναίκα που στις 29 Ιανουαρίου είδε την τρίτη κόρη της να καταλήγει στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι οποίοι αγωνιωδώς πάλευαν να κρατήσουν το παιδί στην ζωή, αναμένεται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος , αναφερόμενος παράλληλα σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».

Μιλώντας στο MEGA o δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα αναφέρθηκε σε ποια κατηγορία θα προσπαθήσει να καταρρίψει η 33χρονη.

«Έχει ξεφύγει πολύ το πράγμα. Ερχόμενος στην εφημερίδα εισέπραξα πληροφορίες και καινούρια σενάρια. Πως θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη είναι κάτι που θα απασχολήσει. Δεν θα αρνηθεί μονο ότι προμηθεύτηκε την ουσία, θα υποστηρίξει ότι δεν βρισκόταν στον θάλαμο την ώρα που εφυγε το παιδί και δεν την αφορά αυτή η περιγραφή που υπάρχει στο ένταλμα σύλληψης. Θα πει οτι είχε βγει από τον θάλαμο από το μεσημέρι και δεν παρίστατο την ώρα που έφυγε το παιδί», ανέφερε αρχικά.

Όσο αφορά στο τάμπλετ που θάφτηκε μαζί με την Τζωρτζίνα ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος τόνισε πως, «είναι στα σκαριά 2 αποφάσεις. Η μία έχει να κάνει με την ενδεχόμενη εκταφή του δώματος για να βρεθεί το τάμπλετ και δεύτερον, σε αναμονή μία προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς. Στη συζήτηση που είχα μαζί της 10 μέρες πριν συλληφθεί, μου το είχε αποκαλύψει. Είχε συμφωνήσει να είναι ένα συναινετικό διαζύγιο ενώ τώρα άλλαξε σε αντιδικία», κατέληξε λέγοντας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή της σχετικά με τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι θα τον βάλει και επισήμως στο κάδρο των ευθυνών, καθώς σημειώνει με νόημα ότι «νομίζεται πως ήταν άγιος;».

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να γίνει η εκταφή της Τζωρτζίνας ώστε να εξεταστεί τι υπάρχει στο tablet που είχε τοποθετήσει η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου στο φέρετρο τη κόρης της.

Τα ερωτήματα που θέτει η δικογραφία

Η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού η οποία έχει μπροστά της μία πολυσέλιδη δικογραφία που αναφέρει πως η Τζωρτζίνα, δεκαοκτώ ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της «ιατρικό επεισόδιο» με «τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της». Και πως στις 11 Απριλίου , μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της 9χρονης πριν καταλήξει. Όλα εμφανίζονται ενόσω το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ. Αυτή θα είναι μία από τις ερωτήσεις που η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει.

Η 33χρονη θα πρέπει να δώσει την δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες που δεν σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού. Αλλά και να απαντήσει τον λόγο που την κρίσιμη ώρα που το παιδί άρχισε να εμφανίζει πτώση στους σφυγμούς του, δεν «χτύπησε» στους γιατρούς το οξύμετρο, το οποίο φαίνεται να ήταν αποσυνδεδεμένο.

Πέραν όμως από τα δεδομένα που προκύπτουν από αμιγώς επιστημονικές αξιολογήσεις, στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες της κατηγορουμένης. Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η 33χρονη θα κληθεί να δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η 9χρονη , αλλά και για το, επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο.