Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στην Πάτρα καθώς ώρα με την ώρα έρχονται στο φως νέα σοκαριστικά στοιχεία που βαρύνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τα βασανιστήρια για την μικρή Τζωρτζίνα φαίνεται ότι είχαν αρχίσει από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής της.

Η αποκάλυψη ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχτεί καταγγελία για τη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, και τη συμπεριφορά της όταν η Τζωρτζίνα ήταν μόλις λίγων μηνών σοκάρει ενώ δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με το πως έδρασαν οι Αρχές όταν έγινε η καταγγελία το 2014.

Όπως ανέφερε χθες, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, πρόκειται για ανώνυμη αναφορά που έγινε το 2014, όταν η Τζωρτζίνα ήταν σε ηλικία εννέα μηνών και αφορούσε σε κακοποίησή της και από τους δύο γονείς, τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη και την μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Για την εν λόγω ανώνυμη καταγγελία μάλιστα, που βρέθηκε στο αρχείο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αναφορά με ένδειξη «Επείγον» στις 14 Αυγούστου του 2014, η οποία έκανε λόγο για κακοποίηση του εννέα  μηνών τότε κοριτσιού, ιδιαίτερα από τη μητέρα του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Είχαν δει τη Ρούλα Πισπιρίγκου να χτυπά τη 10 μηνών Τζωρτζίνα»

Ωστόσο, σήμερα, ο κ. Γιαννόπουλος επανήλθε με νέες του δηλώσεις για το θέμα.

 Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλώντας στο «Open» αποκάλυψε τι ακριβώς ανέφερε η καταγγελία του 2014. Όπως είπε σύμφωνα με την καταγγελία «η μητέρα της 10 μηνών τότε Τζωρτζίνας εθεάθη να τη χτυπά με τα χέρια της».

Αξίζει να σημειωθεί, πως τότε οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν επισκεφτεί την οικογένεια, όπου δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα και αποχώρησαν χωρίς να δώσουν συνέχεια στην υπόθεση.

«Το Χαμόγελο βρίσκεται στη δίνη των διαδικασιών γιατί πάντοτε ο κόσμος μας εμπιστεύεται  και μας καλεί. Δεν έχουμε κανένα άλλο δικαίωμα από το να στείλουμε την αναφορά στον εισαγγελέα ανηλίκων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πέντε απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας μέσα σε 13 ώρες

Σημειώνεται ότι η Τζωρτζίνα πριν βρει βασανιστικό θάνατο από τη χορήγηση κεταμίνης είχαν αποπειραθεί να την δολοφονήσουν άλλες πέντε φορές σε διάστημα 13 ωρών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία φαίνεται να έχει χορηγήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου μικρότερες δόσεις κεταμίνης την παραμονή του θανάτου του παιδιού, στις 28/01/2022.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις 11:00 το πρωί το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία, μυδρίαση και άλλα φαινόμενα για τουλάχιστον τριάμισι λεπτά.

Περίπου 25 λεπτά αργότερα, στις 11:25 παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας ενάμιση λεπτού, το οποίο λύθηκε αυτόματα, την ίδια ημέρα στις 14:30 καταγράφεται ένα ακόμη επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, ενώ υπήρξε ένα ακόμη στις 18:03 διάρκειας ενάμιση λεπτού, αλλά και τα μεσάνυχτα της ίδια ημέρας με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάζεται επιληπτική δραστηριότητα.

Στο παιδί, η χαριστική βολή δόθηκε το μεσημέρι της επομένης ημέρας (29/01), στις 14:28, όταν οι γιατροί βρήκαν την Τζωρτζίνα πλήρως απνοϊκή μέσα στο δωμάτιο και παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.