Ο Γκουστάβο Πογέτ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην εθνική Ελλάδας, καθώς στο ντεμπούτο του η «γαλανόλευκη» νίκησε με 1-0 τη Ρουμανία σε φιλική αναμέτρηση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπό τις οδηγίες του ουρουγουανού τεχνικού έδειξε ένα αρκετά καλό πρόσωπο και κάτι ανάλογο θέλει να δει και σήμερα ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Πογέτ μετά τα όσα είδε στο ματς με τους Ρουμάνους αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, χωρίς όμως να πειράξει το σχηματισμό και το 4-3-3, μιας και αυτό μοιάζει να λειτουργεί ορθολογικά.

Από εκεί και πέρα, θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν πάνω από 4-5 αλλαγές σε πρόσωπα για το αποψινό φιλικό ματς (21:00).

Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα έχει δείξει στις τελευταίες προπονήσεις, ο Πογέτ φαίνεται πως σκέφτεται να ξεκινήσει ο Γούτας αντί του Μαυροπάνου ή του Χατζηδιάκου, ο Λύρατζης να παίξει ως δεξιός μπακ αντί του Ρότα και ο Παυλίδης να αγωνιστεί ως φορ αντί του Γιακουμάκη.

Ωστόσο, ο Ουρουγουανός σκέφτεται και τους Μπακασέτα και Αλεξανδρόπουλο για τη βασική ενδεκάδα, με τον πρώτο εφόσον παίξει να παίρνει τη θέση του Μάνταλου, ενώ ο μέσος του Παναθηναϊκού, που μπήκε σαν αλλαγή στο ματς με τη Ρουμανία, αν παίξει θα αφήσει εκτός έναν εκ των Μπουχαλάκη και Σιώπη, με πιθανότερο τον δεύτερο.

Ο Πογέτ ακόμη δεν έχει κατασταλάξει στο αρχικό σχήμα, όμως μοιάζει δεδομένο πως θα κάνει αλλαγές, καθώς είναι και μια ευκαιρία να δοκιμάσει, αλλά και να δει πράγματα.

Η αποστολή της εθνικής μας ομάδας είναι η εξής: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Λύρατζης, Γούτας, Κυριακόπουλος, Νικολάου, Ρότα, Σιώπης, Μπουχαλάκης, Κουρφαλίδης, Αλεξανδρόπουλος, Λημνιός, Μάνταλος, Χατζηγιοβάνης, Μπακασέτας, Δουβίκας, Πέλκας, Γιακουμάκης, Κουλούρης, Παυλίδης.