Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: Πώς να σκέφτεστε όπως ο Σίγκμουντ Φρόυντ, Τα Ερωτικά του ’21, Down Town & ΟΚ! Το περιοδικό των διασήμων

Τα Νέα Σαββατοκύριακο παρουσιάζουν:

Στο μυαλό του Σίγκμουντ Φρόυντ.

Πώς να σκέφτεστε όπως ο πατέρας της ψυχανάλυσης.

Μία πρωτότυπη έκδοση για να ανακαλύψτε με απλό και κατανοητό τρόπο τις ιδέες και τον τρόπο σκέψης ενός από τους σημαντικότερους στοχαστές των τελευταίων διακοσίων ετών.

Ασυνείδητο και υποσυνείδητο, οιδιπόδειο σύμπλεγμα, λίμπιντο και όχι μόνο.

Το έργο του Σίγκμουντ Φρόυντ ενός από τους σημαντικότερους στοχαστές των τελευταίων διακοσίων ετών, επαναπροσδιόρισε τα πεδία της νευρολογίας και της ψυχοθεραπείας και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το ανθρώπινο μυαλό. Ακόμη και σήμερα, οι περισσότεροι τομείς της ψυχανάλυσης βασίζονται στο δικό του μοντέλο κατανόησης.

Αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν να κάνει το υποσυνείδητο «μόδα». Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, το ασυνείδητο, η απώθηση, ο ελεύθερος συνειρμός, η λίμπιντο: όλα αυτά είναι ιδέες και τεχνικές από τη σχολή σκέψης του Φρόυντ που έχουν διαποτίσει πλέον τη δημόσια συνείδηση.

Το βιβλίο «Πώς να σκέφτεστε όπως ο Σίγκμουντ Φρόυντ» εξετάζει όλες αυτές και πολλές ακόμα ιδέες του, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει πάνω απ’ όλα ένα μυαλό: αυτό ενός ατόμου που πάλεψε με τις δικές του νευρώσεις ενώ προσπαθούσε να κατανοήσει τις νευρώσεις των άλλων.

Ανακαλύψτε πώς τα κίνητρα και οι φιλοσοφίες ενός ανθρώπου που τόλμησε να αντιμετωπίσει ζητήματα που άλλοι φοβόντουσαν να αγγίξουν, κατάφεραν να μετατρέψουν μια θολή μελέτη σε πραγματική επιστήμη.

Μαζί

Τα Ερωτικά του ‘21

Ο δεύτερος τόμος.

Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μαυρομιχάλης, Παλαιών Πατρών Γερμανός.

Ιστορίες αγάπης, ερωτικά παραστρατήματα και αισθηματικές περιπέτειες των μεγάλων αγωνιστών, παρουσιάζονται παράλληλα με την ηρωική τους δράση.

Για πρώτη φορά, άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής και της καθημερινότητας των πρωταγωνιστών του Αγώνα.

Ο Απελευθερωτικός Αγώνας κατά των Τούρκων, η Επανάσταση του 1821, το πρώτο κορυφαίο γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας, εκτός από στιγμές ηρωισμών, αυτοθυσιών, ιντριγκών και δολοπλοκιών είναι γεμάτος και από «ροζ ιστορίες». […]

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας οι Έλληνες και οι Ελληνίδες παντρεύονταν από μικρή ηλικία. Έχουν καταγραφεί γάμοι με το αγόρι σε ηλικία 14 χρόνων και το κορίτσι στα 10. Οι περισσότεροι γάμοι ήταν αποτέλεσμα προξενιού. Η νύφη συνηθιζόταν να αποκαλύπτεται μόλις στην εκκλησιά. Τα ευτράπελα περιστατικά και οι λιποθυμίες των επίδοξων γαμπρών από τα κάλλη των κοριτσιών είναι αναρίθμητα. Ο Τούρκος δυνάστης ή ο πλούσιος μπορούσε να αρπάξει από το ραγιά την όμορφη γυναίκα του και να τον αφήσει να μεγαλώσει μόνος του τα παιδιά, αν είχαν προλάβει ν’ αποκτήσουν. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γυναίκες ακολουθούσαν με τη θέλησή τους αυτούς τους νέους προστάτες για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους ή από αληθινά αισθήματα. Άλλες πάλι φορές η γυναίκα εύκολα μπορούσε να μείνει χωρίς τον άντρα της που, είτε θα πέθαινε από βίαιο θάνατο, είτε θα αποχωριζόταν τη συζυγική εστία για να βγει κλέφτης στο βουνό και έτσι να μη χάσει τη ζωή του από κάποια διαμάχη με το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο της περιοχής. […]

Σ’ αυτό το βιβλίο γίνεται προσπάθεια να συλλεχθεί η ερωτική παραζάλη, που διέκρινε την εποχή, τολμώντας μέσα από την αναφορά σε δεκαπέντε πρωτεργάτες του Απελευθερωτικού Αγώνα να υμνηθούν τα συναισθήματα του έρωτα, της αγάπης και της συντροφικότητας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και το αντίστοιχο ιστορικό πλαίσιο με τη δράση και τους αγώνες τους. Τα τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν στην πορεία της ιστορικής έρευνας είναι αρκετά και για πολλούς άλλους πρωταγωνιστές της Επανάστασης του ’21, που είναι ικανά να εισαγάγουν το μικρόβιο της συγγραφής ενός ακόμη βιβλίου.

Ο φιλόδοξος στόχος του βιβλίου μέσα από τα ερωτικά παραστρατήματα των πρωταγωνιστών του είναι να προσεγγίσει και να αποκαλύψει τις πραγματικές «συνθήκες». Αρχικά για την πιο εύληπτη αφομοίωση της ιστορικής γνώσης και στη συνέχεια για την αντικειμενική αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Ακόμη

Down Town

Δημήτρης Γκοτσόπουλος. O ταλαντούχος ηθοποιός μιλάει για όλα.

Νίκος Καλαϊτζίδης: Συνέντευξη με τον Έλληνα που είναι φέτος υποψήφιος για βραβείο Oscar.

Κατερίνα Λόλιου: Το κορίτσι του X-Factor σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη.

Πολεμικοί ανταποκριτές: Οι Έλληνες δημοσιογράφοι μας λένε ιστορίες όπως τις έζησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Andy Warhol: Όσα αποκάλυψαν για τον διάσημο καλλιτέχνη τα ημερολόγιά του.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Γιατί όλοι ασχολούνται με αυτό το όνομα;

Βασίλης Βηλαράς: Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός μιλά για το queer θέατρο στην Ελλάδα.

Αφιέρωμα Υγεία: 26 σελίδες με ελπιδοφόρα νέα από την επιστήμη της ιατρικής.

Coffee places τρίτης γενιάς: Πού πραγματικά μπορούμε να πιούμε καλό καφέ στην Αθήνα.

Last page: Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στο ερωτηματολόγιο του Προυστ.

Και μαζί όπως πάντα το

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Θεοχάρης Ιωαννίδης

«Eκανα υπερβολές προκειμένουν να ζήσω το όνειρό μου».

Ο παρουσιαστής του Night Out στο Mega απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε όσα δεν τον έχουν ρωτήσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Βραβεία Οσκαρ.

Λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Δέσποινα Βανδή

Το Chart Show ταξιδεύει στη δεκαετία του ’80.

Ρούλα Σταματοπούλου

Η make-up artist των διασήμων ποζάρει στν 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Κατερίνα Λιόλιου – Ηλίας Μπόγδανος

Οσα αποκαλύπτουν για το X- Factor.

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια, κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Ερωτικά του ’21-B’ Τόμος»: €0,80 & «Πώς να σκέφτεστε όπως ο Σίγκμουντ Φρόυντ,»: €1,10)