Και ξαφνικά εμφανίστηκε… ο Σοϊγκού. Ο ρώσος υπουργός Αμυνας έχει χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν τον έχει δει κανείς από τις 11 Μαρτίου.

Η εξαφάνιση του Σοϊγκού, όπως είναι φυσικό είναι «βούτυρο στο ψωμί» των Ουκρανών και ήδη η Ουκρανική εφημερίδα Pravda θέτει κάποια ερωτήματα για την διακοπή των εμφανίσεων του.

Ενα τηλεγράφημα, ωστόσο σήμερα ρωσικού πρακτορείου «εμφάνισε» τον Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού «ενημέρωσε το Πούτιν και το συμβούλιο ασφαλείας της Ρωσίας για την επιχείρηση στην Ουκρανία», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τις τελευταίες ημέρες δυτικά και μη μέσα ενημέρωσης επεσήμαιναν ότι ο ρώσος υπουργός Αμυνας δεν έχει εμφανισθεί δημόσια από την 11η Μαρτίου.

Σημειώνεται πως στο επίσημο site του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι ενημερώσεις στο προφίλ του υπουργού, έχουν σταματήσει να γίνονται και εκεί από τις 11 Μαρτίου.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έξαλλος με τον υπουργό του για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και για τον λόγο αυτό ο Σοϊγκού έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

Βαριά ασθενής

Όμως πληροφορίες που διακινούνται στο Telegram από το ανεξάρτητο ρωσικό πρακτορείο «Agency», τις οποίες αναπαράγουν και τα Ουκρανικά μέσα, αναφέρουν ότι ο Σοϊγκού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του. Πάντως το Κρεμλίνο επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί για το