Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό, διασύρωντας τον με 101-73 στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague, πανηγυρίζοντας έτσι μια εμφατική νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στο πλεονέκτημα της έδρας.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν την τρίτης τους νίκη σε τέσσερα παιχνίδια, κόντρα στον Παναθηναϊκό την φετινή σεζόν και πλέον ετοιμάζονται για την επόμενη… συνάντηση τους με τους «πράσινους» η οποία αναμένεται να έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αυτή για την 21η αγωνιστική της Basket League, η οποία είναι προγραμματισμένη για της 9 Απριλίου με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε μια αναμέτρηση η οποία αναμένεται να κρίνει κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και ταυτόχρονα να χαρίσει στον νικητή το πλεονέκτημα της έδρας στα play offs.

Με δεδομένου πως αυτή την στιγμή οι δύο ομάδες βρίσκονται στο (14-1) μετά από 15 παιχνίδια, καταλαβαίνει κανείς πως το συγκεκριμένο ματς εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «τελικός».

Με τα τωρινά δεδομένα ο Ολυμπιακός είναι εμφανές πως βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω από το τριφύλλι, το οποίο ακόμη ψάχνει να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα μέσα στη σεζόν.

Ωστόσο η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ θα είναι εντελώς διαφορετική από την χθεσινή… άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού, δεδομένου της σημασίας, αλλά και για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για όλα για τον μοναδικό στόχο που του έχει απομείνει μέσα στη σεζόν που είναι το πρωτάθλημα.

Στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις οι ερυθρόλευκοι με εξαίρεση την ήττα στο παιχνίδι του α γύρου στη Basket League, ήταν καταιγιστικοί και σαφώς ανώτεροι από τους «πράσινους».

Έπειτα από το διπλό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ στα τέλη του Νοέμβρη ακολούθησε το +19 στην Ευρωλίγκα, η επικράτηση στον τελικό του Κυπέλλου, και φυσικά το χθεσινό βραδινό +28, με τους ερυθρόλευκους να αποδεικνύουν πως την φετινή σεζόν είναι το… αφεντικό.

Ωστόσο μέχρι τότε υπάρχει ακόμη χρόνος. Οι δύο ομάδες θα επικεντρωθούν στους στόχους τους. Από την μια ο Ολυμπιακός στο να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα της έδρας στην Euroleague και να διατηρήσει την εξαιρετική του φόρμα, και από την άλλη ο Παναθηναϊκός να βρει απαντήσεις στους δεκάδες.. γρίφους που έχουν εμφανιστεί στο ρόστερ του, σώζοντας ότι σώζεται από μια καταστροφική χρονιά μέχρι στιγμής.

Όλα αυτά μέχρι την επόμενη συνάντηση τους…  

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-81 

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-84 

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 73-81 

 Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός 101-73