Τις κινήσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε ο Τούρκος ειδικός στη «γλώσσα του σώματος» Μουράτ Ερτάν.

Παρακολουθώντας βίντεο από τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο Μουράτ Ερτάν σχολίασε πως μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη υπάρχει «εγγύτητα, ειλικρίνεια, αγάπη και χαμόγελα» και η εικόνα τους δείχνει «παλιούς φίλους» και όχι αντίπαλους.

«Προσέξτε σε αυτό το βίντεο μπορούμε να δούμε τα μηνύματα φιλίας. Υπάρχει εγγύτητα, υπάρχει ειλικρίνεια, αγάπη και χαμόγελα. Είναι σαν την συνάντηση δύο φίλων. Εκείνες οι εντάσεις που επί μακρόν ζήσαμε στην Μεσόγειο δεν υπάρχουν και στην θέση τους είναι σαν να βλέπουμε μήνυμα από ηγέτες δυο χωρών με μακροχρόνια φιλία. Προσέξτε αυτό το βλέπουμε και στον Πρόεδρο μας», δήλωσε συγκεκριμένα.

Σχολιάζοντας επίσης τα πρόσφατα τετ α τετ του Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Ερτάν δήλωσε πως με τον πρώτο ήταν η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα θετική, ενώ με τον δεύτερο αισθητό ήταν το διαφορετικό κλίμα.