Αντιμέτωπη με κατηγορίες που επιφέρουν ποινή έως 15 χρόνια φυλάκισης είναι η δημοσιογράφος του Channel 1, Μαρίνα Οβσιανίκοβα η οποία κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων βρέθηκε να κρατά ένα αντιπολεμικό πλακάτ και να κάνει την εμφάνισή της στο πλατό πίσω από την παρουσιάστρια.

Δυσφήμιση

Η αντιπολεμική αυτή διαμαρτυρία οδήγησε στη σύλληψη από τις ρωσικές αρχές της Μαρίνας Οβσιανίκοβα και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για «δυσφήμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», για την οποία η μέγιστη ποινή είναι 15 χρόνια φυλάκιση.

Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αγνοείται» η θαρραλέα δημοσιογράφος που ύψωσε αντιπολεμικό πλακάτ on air

Xθες, μετά την διαμαρτυρία της, η Οβσιανίκοβα κρατήθηκε ενώ ο δικηγόρος της φέρεται να την αναζήτησε σε όλα τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την εντοπίσει

Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι εναντίον της ήδη έχει ξεκινήσει προδικαστική διαδικασία. Εικάζεται ότι θα καταλήξει σε κάποιο δικαστήριο της Μόσχας σήμερα το πρωί, αλλά «θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε» επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

«Χουλιγκανισμός»

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «χουλιγκανισμό».

«Όσο για αυτή τη νεαρή γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός. Το τηλεοπτικό κανάλι, και οι υπεύθυνοι, το εξετάζουν. Δεν είναι στην ατζέντα μας» είπε χαρακτηριστικά.