Για αυξημένη διασπορά στην κοινότητα που παρατηρείται εκ νέου τις τελευταίες ημέρες μίλησε στην ΕΡΤ  ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης, αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού και την έκβασή της.

«Ήταν κάτι το οποίο αναμέναμε λόγω της χαλάρωσης που παρατηρείται, καθώς προυπήρξαν και κάποιες μεγαλύτερες διακοπές, ενώ έχει σταματήσει και η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους» σημείωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο κ. Λουκίδης σημείωσε ότι ο ρυθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν έχει αυξηθεί, κάτι ενθαρρυντικό, αφού όπως είπε από αυτόν εξαρτώνται και σκληρότεροι δείκτες, όπως η εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Οι νοσηλευόμενοί μας είναι οι περισσότεροι σε ηλικίες άνω των 80 με πάρα πολλά προβλήματα και δεν ξέρω τελικά αν καταλήγουν από τον κορονοϊό ή με τον κορονοϊό» πρόσθεσε ακόμα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα πρέπει να ξεκινήσουμε βλέποντας ποια θα είναι η στρατηγική που θα χαραχθεί, η οποία θα περιλαμβάνει τρεις, όπως είπε, άξονες:

«Η αναμνηστική δόση του εμβολίου κοντά στον Οκτώβριο, η εφαρμογή της πρόληψης εξέλιξης της μόλυνσης στους ευάλωτους μέσω των αντιικών χαπιών, και η εφαρμογή μονοκλωνικών σε ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, με σημαντική μείωση της άμυνας».