Το περιστατικό στο Φιδονήσι, την πρώτη μέρα του πολέμου στην Ουκρανία, έγινε αρχικά viral και στη συνέχεια αμφισβητήθηκε για την αυθεντικότητά του. Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε ότι 13 στρατιώτες που φρουρούσαν στο μικρό νησί της χώρας, αρνήθηκαν να παραδοθούν στο ρωσικό πολεμικό πλοίο, και τελικά σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πει ότι θα αποδώσει σε όλους τιμές ήρωα μετά θάνατον. Τις επόμενες ώρες κυκλοφόρησε ευρέως βίντεο που οι Ουκρανοί στρατιώτες ακούγονται να λένε στους Ρώσους «άντε γ@μ@θ@τε», όταν αυτοί τους ζητούν να παραδοθούν και στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί.

Ωστόσο λίγες μέρες μετά έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν είχαν εκτελεστεί αλλά είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το γραμματόσημο

Τώρα η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Emine Dzheppar, ανέφερε ότι η Ουκρανία θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο γραμματόσημο με τίτλο «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γαμήσου!».

Το γραμματόσημο, το οποίο αναφέρεται στο διαβόητο περιστατικό στο νησί Snake Island, περιλαμβάνει ένα σκίτσο του καλλιτέχνη Boris Groh και έλαβε τις περισσότερες ψήφους σε δημοσκόπηση, δήλωσε η ίδια.

Το σκίτσο

View this post on Instagram

A post shared by Boris Groh (@borisgroh)