Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια σε αρκετές περιοχές, ακόμη και στην Αττική, έρχεται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες με ένταση έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους ολικός στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Η ύφεση των φαινομένων, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι θα αρχίσει από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Χαλκιδική χιονοπτώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στη Θράκη και τις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 06 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Μαγνησία και τις Σποράδες χιονοπτώσεις που κατά τόπους από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα θα είναι πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Χιονοπτώσεις που από τις πρωινές μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι πυκνές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, που το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανότητα χιονόστρωσης και στο κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία Φίλιππος όπως ανέφερε χθες, ο  υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης θα ενταθεί από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου από τη Μακεδονία και θα «κατέβει» προς τη βορειοδυτική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην Αττική λόγω και του μεγάλου πληθυσμού της καθώς όπως είπε ο υπουργός, υπάρχει πιθανότητα χιονόστρωσης και στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, ισχυρή σύσταση να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αν οι πολίτες μετακινηθούν, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ξέρουν πώς να τις τοποθετούν, τόνισε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί η είσοδος των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Διευθύνσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου. Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και για τη λειτουργία των ΜΜΜ.