«Βρισκόμαστε σε μία φάση που ο πόλεμος είναι έτοιμος να περάσει στο πιο επικίνδυνο και αιματηρό σημείο του, δηλαδή την επίθεση των Ρώσων στο Κίεβο. Ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από το Κίεβο. Θα πάμε σε εκατόμβη νεκρών. Γίνονται πολλές προσπάθειες για να βαρεθεί διπλωματική λύση και να φύγουν οι άμαχοι», είπε στο MEGA ο Γιώργος Φίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η Τουρκία θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος, καθώς εάν οι σχέσεις διαταραχθούν πλήρως τότε θα κληθεί να επιλέξει με ποια πλευρά θα πάει.

«Ο Πούτιν δεν έχει πάρει αυτό που θέλει από την Ουκρανία. Έχει βάλει πολλά πλέον στην εμφατική του νίκη στην Ουκρανία, την οποία κανείς δεν θα του την πάρει, εφόσον δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Θέλει την Ουκρανία κράτος-δορυφόρο

Εκείνο που ουσιαστικά θέλει να εξασφαλίσει η Ρωσία είναι το νότιο μέτωπο και να πέσει η Μαριούπολη στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

«Οι Ρώσοι δεν θα πάνε σε ειρήνη εάν δεν έχουν το πάνω χέρι. Ο Πούτιν θα ζητήσει την παράδοση της Ουκρανίας και όποια Ουκρανία μείνει, να γίνει ένα κράτος – δορυφόρος», κατέληξε.