Μέχρι και σχέδια για δημόσιες εκτελέσεις Ουκρανών πολιτών έχουν στα σκαριά οι Ρώσοι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρώπης, τις οποίες αναπαράγουν μεγάλα ενημερωτικά δίκτυα.

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι η βάρβαρη αυτή πράξη θα τελεστεί σε υπό κατάληψη πόλεις με σκοπό να επισημοποιηθεί η ρωσική επικράτηση, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να «σπάσουν» το ηθικό των πολιτών.

Με οποιονδήποτε τρόπο…

Η πληροφόρηση για  αυτά πλάνα προέρχεται από ευρωπαϊκή πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί, διατείνεται ωστόσο – σύμφωνα με το Bloomberg – ότι έχει διαβάσει ρωσικά απόρρητα έγγραφα.

«Η Ρωσία  σχεδιάζει με τη βία να ελέγξει τα πλήθη και να καταστείλει, με οποιονδήποτε τρόπο, κάθε διαμαρτυρία», σημείωσε η πολιτική συντάκτρια του Bloomberg, Κίτι Ντόναλντσον.

Στο ίδιο μήκος κύματος και δημοσιογράφος του Fox News, Τζένιφερ Γκρίφιν η οποία ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε στο δίκτυο ότι η ρωσική FSB έχει εκπονήσει τα σχέδια αυτά.

Σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρώπης, στο τρίπτυχο της στρατηγικής του Κρεμλίνου η απαγόρευση διαδηλώσεων, οι φυλακίσεις πολιτικών αντιφρονούντων, οι δημόσιες εκτελέσεις προσώπων.