Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς μεταβαίνει αύριο Παρασκευή στα ουγγρο – ουκρανικά σύνορα. Ο κ. Σχοινάς θα βρίσκεται στην Ουγγαρία και θα επισκεφθεί τα ουκρανικά σύνορα στο Ζαχόνι. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη και θα συναντηθεί με τον Σάντορ Πίντερ, Υπουργό Εσωτερικών της Ουγγαρίας καθώς επίσης και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κροατίας και Υπουργό Εσωτερικών, Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

Ξεπέρασαν πλέον το εκατομμύριο οι πολίτες οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εισέβαλαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, ενημέρωσε ο Υπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι

«Να σιωπήσουν τα όπλα»

«Μέσα σε μόλις επτά ημέρες γίναμε μάρτυρες της εξόδου ενός εκατομμυρίου προσφύγων από την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες», ανέφερε ο κ. Γκράντι μέσω Twitter.

«Για πολλά εκατομμύρια άλλους μέσα στην Ουκρανία είναι καιρός να σιωπήσουν τα όπλα, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια που θα σώσει ζωές», πρόσθεσε ο Ιταλός.