Να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού πετώντας ακόμη και πέτρες εναντίον του, κινείτο το τουρκικό αλιευτικό που προκάλεσε επεισόδιο εντός ελληνικών υδάτων σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών.

Οπως αναφέρει το Λιμενικό στην ανακοίνωσή του το επεισόδιο έγινε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης όταν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα την ανακοίνωση του Λιμενικού παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).

Κατόπιν αυτών καταλήγει το λιμενικό στην ανακοίνωσή του, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια.