Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε για το BBC είχε αποκαλύψει την απόφαση του να θυσιάσει και άλλα Grand Slams μετά από το Australian Open, στηρίζοντας την απόφαση που έχει πάρει να μην εμβολιαστεί και να αγωνιστεί μόνο στις χώρες που θα του επιτραπεί να ταξιδέψει.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν από το τουρνουά του Ντουμπάι ο Σέρβος τενίστας επανέλαβε την εν λόγω απόφαση, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το ταξίδι του στο Ντουμπάι: «Eίναι θαυμάσιο που βρίσκομαι εδώ. Είχα εκπληκτικά αποτελέσματα σ’ αυτό το τουρνουά. Το Ντουμπάι είναι ένα από τα μέρη που οι περισσότεροι παίκτες έρχονται για προετοιμασία και πάντα ήταν ένα ελκυστικό μέρος για άνδρες και γυναίκες παίκτριες. Αυτή την εβδομάδα νομίζω πως είμαστε 4 παίκτες από το Top 10 εδώ. Θα είναι δύσκολο ταμπλό. Κάθε αγώνας θα είναι αντάξιος του επιπέδου ενός Grand Slam ή ενός Masters 1000. Είναι ένα 500άρι τουρνουά, αλλά είναι πολύ δυνατότερο. Δεν έχω παίξει καθόλου από τον Δεκέμβριο, οπότε θέλω πολύ να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση».

Για το πότε επέστρεψε στις προπονήσεις μετά την Αυστραλία: «Ξεκίνησα να προπονούμαι μετά από 10 μέρες αφότου επέστρεψα στο σπίτι. Έκανα αερόβια άσκηση κάθε μέρα, αλλά τένις παίζω τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες και απολαμβάνω κάθε στιγμή που είμαι στο court. Αγαπώ αυτό το άθλημα και λατρεύω να χτυπάω την μπάλα. Δεν ήταν δύσκολο για μένα να πιάσω τη ρακέτα και να προπονηθώ, επειδή έχω ακόμα το ίδιο πάθος για το άθλημα και μου φαίνεται σημαντική κάθε στιγμή που περνάω στο court και που βελτιώνομαι. Γνώριζα πως θα ερχόμουν στο Ντουμπάι, είχα αυτό τον στόχο στο μυαλό μου και ήταν ευκολότερο να δουλέψω. Μετά την Αυστραλία είχα πολλά στο κεφάλι μου και χρειαζόμουν χρόνο για να ξεκουραστώ».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να ξεπεράσει το σοκ της Αυστραλίας: «Ήταν περίεργο αυτό που έγινε. Ήμουν πολύ απογοητευμένος και λυπημένος με τον τρόπο που αποχώρησα από τη χώρα. Αλλά απ’ όταν ανάρρωσα πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά, κάτι που δεν πήρε πάρα πολύ, ήξερα πως θα μπορούσα να παίξω στο Ντουμπάι, οπότε δεν μου πήρε πολύ καιρό για να ξεκινήσω και πάλι τις προπονήσεις και να βγάλω ένα πλάνο με την ομάδα μου. Τώρα έχω ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να επιστρέψω στο court και να παίξω το καλύτερό μου τένις».

Για το κλίμα με τους άλλους παίκτες που είδε αυτές τις μέρες στο Ντουμπάι: «Οι περισσότεροι που συνάντησα με υποδέχτηκαν θερμά. Δεν μπορώ να πω πως έγινε το ίδιο και στην Αυστραλία. Εκεί ήταν πιο περίεργο το κλίμα».

Για το πρόγραμμά του και την απόφαση που πήρε να μην εμβολιαστεί θυσιάζοντας κι άλλα μεγάλα τουρνουά: «Σε όποιες χώρες μπορώ να ταξιδέψω, θα παίξω και στα αντίστοιχα τουρνουά. Δεν θα προσποιηθώ λέγοντάς σας ότι σκοπεύω να έχω πλήρες πρόγραμμα. Ξέρετε πως πάντα προσπαθούσα να βάζω όλα μου τα δυνατά στα Grand Slams και σε κάποια Masters 1000, αυτά τα τουρνουά μου δημιουργούν το μεγαλύτερο κίνητρο, τώρα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν μπορώ να επιλέξω. Θα παίζω βασικά όπου μπορώ να πάω».

Για το ενδεχόμενο να χάσει το Νο.1 από τον  Ντανίλ Μεντβέντεφ (αν κερδίσει ο Ρώσος στο Ακαπούλκο θα περάσει στο Νο.1): «Ξέρω πως είναι κοντά, πως είναι στα δικά του χέρια, αλλά θα συμβεί έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα. Του αξίζει. Αν το κάνει αυτή την εβδομάδα, θα είμαι ο πρώτος που θα τον συγχαρώ».