Σε μια απίστευτη επίθεση κατά του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στην «Καθημερινή», προέβη ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Ο Βαξεβάνης, έρχεται με άρθρο του να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα επιτιθέμενος στον πρώην «τσάρο» της οικονομίας τον οποίο και χαρακτηρίζει «λόρδο της Αριστεράς». Και με το άρθρο αυτό επιβεβαιώνει το κλίμα εσωστρέφειας, στα όρια του εμφυλίου πολέμου, που σοβεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τσακαλώτος θυμίζει την δική του καταγωγή και τα παράγωγά της, ως τεκμήριο όσων πρεσβεύει. Είναι ένας λόρδος της Αριστεράς, διαφοροποιημένος από την ανασφαλή μάζα η οποία δεν έχει το προνόμιο της αστικής αυτοπεποίθησης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν λέει ψέματα, αντιθέτως λέει με ειλικρίνεια όσα πιστεύει. Και φυσικά έχει το δικαίωμα» γράφει ο Βαξεβάνης και συνεχίζει:

«Το ανήθικο που έκανε ο πρώην Υπουργός του Τσίπρα, είναι κυρίως η σύγκριση των όποιων κακών επιλογών του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον εσμό των εγκληματιών του λευκού πολιτικού κολάρου που καταστρέφουν τη χώρα με τις εντολές Μητσοτάκη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης, αναφερόμενος στην συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην «Καθημερινή».

«Η κίνηση του Τσακαλώτου, δεν αποτελεί παρεκτροπή από κάποιου είδους πολιτική ορθότητα, αλλά εκτροπή από την ηθική. Αν δεν σου αρέσει ο αρχηγός του κόμματος, το λες ξεκάθαρα και δεν παράγεις χαρακτηρισμούς με διάθεση  δήθεν χαριτωμένης κριτικής».

Και επιτιθέμενος στον Τσακαλώτο επειδή σπούδασε στην Οξφόρδη τονίζει:

«Ειλικρινά έμεινα εμβρόντητος διαβάζοντας πως κατά τον Τσακαλώτο «αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρφιά Τσακαλώτου: Ανασφαλής ο Τσίπρας – Χειρότερος από Μητσοτάκη στην επιλογή συμβούλων

Αυτό θα ήθελε η Αριστερά, αλλά μέχρι να το αποκτήσουν όλοι, οι Τσακαλώτοι και οι Μητσοτάκηδες θα είναι καλύτεροι και θα το καυχιούνται κιόλας.  Τρόμαξα γιατί ήταν σα να διαβάζω Κυριάκο Μητσοτάκη να περιγράφει με την αλαζονεία και την υπεροψία του γόνου, πως η πολυτελής όχθη του ποταμού στην οποία ζει είναι αυτή που τους κάνει καλύτερους έναντι ημών των φτωχών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  ξεχνά την ρητορική της Υπερ-Αριστεράς που εκφράζει συχνά και θυμάται την τάξη του με νοσταλγία και ειλικρίνεια. Είναι ξεκάθαρος και συνειδητοποιημένος, ψύχραιμος και περήφανος. Ο Μητσοτάκης με τα Κολούμπια και αυτός με την Οξφόρδη ως απόδειξη της ανωτερότητάς του. Τι να μας πει τώρα ο Τσίπρας με τα Πολυκλαδικά Λύκεια και το Πολυτεχνείο; Παρασυρμένος ίσως από την αύρα του Μέσου, της Καθημερινής, γίνεται ειλικρινής ταξικά συνειδητοποιημένος. Η τάξη του παράγει ασφάλεια, αστική αυτοπεποίθηση και προφανώς δικαίωμα να βλέπει τους άλλους αφ υψηλού με τρόπο που ξεχνά και αυτή την αστική ευγένεια».