«Σαρωτική» από κάθε άποψη ήταν η πρεμιέρα της νέας ιστορικής – βιογραφικής σειράς του MEGA για τον Άγιο Παΐσιο, με τίτλο «Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Η νέα σειρά του Μεγάλου Καναλιού σάρωσε στα νούμερα τηλεθέασης, ενώ παρόμοια ήταν και η υποδοχή από τα Social Media.

Η σειρά ξεδιπλώνει την ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει.

Τον Άγιο Παΐσιο ενσαρκώνει ο Προκόπης Αγαθοκλέους, ενώ στη σειρά πρωταγωνιστούν οι: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης και Δέσποινα Γκάτζιου.

Ποιος είναι ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Άγιο Παΐσιο

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο σε νεαρή ηλικία. Αν και μόλις 35 χρονών, ο Κύπριος ηθοποιός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για το ταλέντο του στην υποκριτική.

Κατάγεται από τη Λεμεσό και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει παίξει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κάνοντας το ντεμπούτο του στην υποκριτική το 2007.

Το 2015 συμμετείχε στην παγκόσμια περιοδεία του έργου «Still Life» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με το οποίο παρουσιάστηκε σε δεκάδες θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

«Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξεις έναν τέτοιο ρόλο»

Την Πέμπτη, λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της σειράς, ο Προκόπης Αγαθοκλέους μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και τον Κώστα Τσουρό για τον ρόλο που ενσαρκώνει και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα γυρίσματα.

Πόσο δύσκολο ήταν να μπει στην ψυχολογία του Αγίου;

«Δεν είναι εύκολο. Είναι μια πρόταση, που σπανίζει. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξεις έναν τέτοιο ρόλο. Ήρθα σε επαφή με ανθρώπους και Πατέρες που τον γνώρισαν. Πήρα την καθοδήγησή τους για να μπορέσω να υποδυθώ τον ρόλο. Ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω με σοβαρότητα και επαγγελματισμό», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Όταν είπα το «ναι» χρειάστηκα λίγη ώρα αλλά η πρόκληση αυτή δεν μου επέτρεψε να το σκεφτώ και πολύ».

Όπως αποκάλυψε μίλησε με κόσμο που γνώρισε τον Άγιο Παΐσιο και όλοι του μίλησαν με δέος για εκείνον.

«Εξερευνώντας αυτή την προσωπικότητα ένιωσα πολύ οικεία», συμπλήρωσε.

Όσο για το τι ήθελε να εντοπίσει μελετώντας τη ζωή του, σημείωσε: «Αυτό που ήθελα να εντοπίσω ήταν η ανθρώπινη πλευρά του, γιατί αυτή ήταν που τον καθόρισε και τον έκανε μετά θάνατον να αγιοποιηθεί με την εκκλησία. Η επαφή που είχε με τον κόσμο ήταν όλη η αγιοσύνη του. Ο ίδιος έλεγε ότι ήθελε μια ήσυχη και γαλήνια ζωή, αφιερωμένη στον θεό, στα εργόχειρά του. Παρόλα αυτά αφιερώθηκε πλήρως στον κόσμο».

«Επίσης, έπρεπε να μπω σε μια πιο βαθιά διαδικασία του τρόπου ζωής του», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων προσπάθησε να υιοθετήσει τη ζωή του Αγίου.

«Για παράδειγμα νήστευα. Δεν μπορούσα να έχω κοιλιά ενώ ο Παΐσιο έτρωγε κουλουράκια και τσάι», είπε.

Ποια σκηνή ήταν αυτή που τον δυσκόλεψε περισσότερο;

«Η σκηνή που ο Παΐσιος είδε τον Χριστό με δυσκόλεψε πολύ. Εκεί χρειάστηκαν γυρίσματα όλη μέρα. Να συντονιστεί το συνεργείο, τα φώτα να είναι στημένα σωστά. Η σειρά επισκέφθηκε τις πραγματικές τοποθεσίες που έζησε ο Άγιος», σημείωσε σχετικά.

Σε ερώτηση αν πιστεύει στον Θεό παραδέχτηκε: «Πιστεύω στον Θεό. Θα ήταν κοροϊδία, πρώτα στον εαυτό μου, αν έλεγα ότι δεν πιστεύω πουθενά. Δεν είναι η ζωή μου όπως ενός πιστού Χριστιανού αλλά είμαι σε μια διαδικασία εξερεύνησης του δικού μου εαυτού. Για μένα στη λέξη Θεός χωρούν μόνο οι λέξεις θυσία, αγάπη, ανιδιοτέλεια και αποδοχή».