Την άποψη ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο με τον Ταγίπ Ερντογάν και είναι θέμα μηνών η μετάβαση προς την επόμενη κατάσταση, εξέφρασε ο διεθνολόγος και υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

«Εγώ περιμένω ότι μέσα στον επόμενο 1 – 1,5 χρόνο, ο Ερντογάν θα έχει ολοκληρώσει την πορεία του για πολλούς και διάφορους λόγους», τόνισε ο κ. Συρίγος.

Σχολιάζοντας, στον ΣΚΑΙ, την αγανάκτηση που επικρατεί στους πολίτες λόγω της φτώχειας και της ανέχειας, ο καθηγητής εξήγησε ότι η νοοτροπία των Τούρκων είναι ότι αποδέχονται το «ντοβλέτι», δηλαδή το κράτος τους και δεν αντιδρούν με έντονο τρόπο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και στις εκλογές.

Μάλιστα ο κ. Συρίγος δεν απέκλεισε να παίξει ρόλο στην επόμενη ημέρα στην Τουρκία αλλά και στο κυβερνών κόμμα ο υπουργός Άμυνας του Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ.

«Ας κρατήσουμε ότι ο Ακάρ, τον οποίο αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν έχει χρίσει ως νούμερο 2, είναι ένας άνθρωπος που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους Αμερικανούς, ξεκίνησε από ‘’κεμαλικός’’, είναι αμερικανοσπουδαγμένος και μπορεί να τον δούμε αυτόν ως τη λύση που θα προβάλει το κυβερνών κόμμα, προσπαθώντας να αποσπάσει και ψήφους από ισλαμιστές που έχουν φύγει», εξήγησε ο κ. Συρίγος.