Στις σοκαριστικές σκηνές που διαδραματίζονται στα γήπεδα της Χαλκιδικής και στη φραστική επίθεση που δέχτηκε από την τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα μιλώντας στον Real Fm.

Η ίδια κατήγγειλε ακόμα ότι η ΕΠΣ Χαλκιδικής και ο πρόεδρός της λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα του Άρη Κασσανδρείας με τον Ανθεμούντα Γαλάτιστας όπου το γήπεδο μετατράπηκε σε αρένα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της.

Η κ. Μάλαμα ζήτησε τη διακοπή των πρωταθλημάτων της εν λόγω Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Όπως είπε, τα συγκεκριμένα επεισόδια δεν είναι μεμονωμένα τουλάχιστον για τα γήπεδα της Χαλκιδικής και τους αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Όπως η ίδια ανέφερε, «στην ίδια αγωνιστική, σε ένα άλλο παιχνίδι, μια ομάδα κατάφερε να αποχωρήσει από το γήπεδο μόνο με τη συνοδεία περιπολικών».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «στην ίδια αγωνιστική μαύρος παίχτης ομάδας της Χαλκιδικής κατήγγειλε ότι του πέταγαν μπανάνες και τον αποκαλούσαν “μαϊμού”. Αυτό, είναι το κλίμα που υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής και σε όλη τη χώρα», ανέφερε.

Να διακοπεί το πρωτάθλημα

«Βλέποντας ότι αυτά τα φαινόμενα κλιμακώνονται ζητήσαμε δημόσια να διακοπεί το πρωτάθλημα για να επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας και να προχωρήσουμε στην εξυγίανση», υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της ΕΠΣΧ για τη στάση του -«για τους χυδαίους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς» σε βάρος της-, αλλά και διότι ακόμη δεν έχει καταδικάσει όλα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα της Χαλκιδικής.

Μάλιστα, ο Ανθεμούντας Γαλάτιστας ζήτησε να μην αγωνιστεί στο επόμενο ματς διότι δεν είναι σε θέση να κατεβεί στο γήπεδο μετά τα επεισόδια του Σαββάτου.

Το απόστημα πρέπει να σπάσει

«Το “απόστημα” πρέπει να σπάσει. Η κοινωνία της Χαλκιδικής αναζητά την κάθαρση. Οι υγιείς παράγοντες είναι απελπισμένοι στη Χαλκιδική», είπε η Κ. Μάλαμα η οποία έμεινε άναυδη με την ανακοίνωση της ΕΠΣΧ. Ακόμη, αναφέρθηκε στα μηνύματα στήριξης που λαμβάνει η ίδια από πάρα πολύ κόσμο που καταγγέλλει αυτή την κατάσταση. «Αυτή είναι κατάσταση μαφίας στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Να παρέμβει εισαγγελέας

Και αυτό με οδηγεί στο να επιμείνω στην άποψη μου», συμπλήρωσε η κυρία Μάλαμα και κάλεσε «ξανά δημόσια τον εισαγγελέα της Χαλκιδικής να διερευνήσει πάσης φύσεως ευθύνες γι’ αυτά τα αποτρόπαια γεγονότα».