Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως ευθύνεται για τον θάνατο 19 μεταναστών στον Εβρο, θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί προ ημερών και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική των επαναπροωθήσεων παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το διεθνές δίκαιο. Πολλοί μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή του εξαιτίας αυτής της τακτικής, γιατί η Ελλάδα βυθίζει τις βάρκες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον φινλανδό υπουργό Εξωτερικών.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εξίσου ένοχη με την Ελλάδα είναι και η ΕΕ που «αγνοεί τους μετανάστες».

«Η Ελλάδα ευθύνεται για τον θάνατο 19 αθώων ανθρώπων που αφέθηκαν στο κρύο» επεσήμανε ο τούρκος υπουργός, προειδοποιώντας πως αν η Τουρκία κάνει το ένα δέκατο -χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί- η ΕΕ θα αντιδράσει πολύ σκληρά.

«Ποιος θα το σταματήσει αυτό; Πού είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;» διερωτήθηκε ο Τσαβούσογλου, ξεχνώντας προφανώς την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τη χώρα του.

Δείτε όσα είπε