Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια ακόμη κακή εμφάνιση και γνώρισε άλλη μια ήττα με κάτω τα χέρια, αυτή τη φορά από την Μπαρτσελόνα (86-60), την ημέρα που συμπληρώνει 114 χρόνια ζωής.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά τα έκαναν όλα λάθος οι «πράσινοι», με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην Αθήνα με ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα να τους βαραίνει, ενώ υποχώρησαν στο 5-17, την ώρα που οι Καταλανοί πήγαν στο 19-5.

Αν κάποιος ξεχώρισε από την ομάδα του Πρίφτη αυτός είναι ο Παπαγιάννης (18π., 4ρ.), με τους Ουάιτ (9π., 4ρ., 3ασ.) και Μποχωρίδη (7π.) να ακολουθούν κατά κάποιον τρόπο. Για τους νικητές πολύ καλή εφμάνιση πραγματοποίησαν οι Νάιτζελ Χέιζ (14π.) και Ντάντε Έξουμ (12π.), ενώ ο Νικ Καλάθης μέτρησε 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο παιχνίδι και δεν επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα πάρει κάποια σημαντική διαφορά από την αρχή. Μέχρι στο +5 έφτασαν οι Καταλανοί (10-5) στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο είχε πρωταγωνιστή τον Παπαγιάννη, που με τα συνεχόμενα καρφώματα του πήγε το «τριφύλλι» στο -2 (17-15).

«Λευκή πετσέτα»

Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» πέταξαν… λευκή πετσέτα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν πάρτι. Ένα φοβερό σερί του Εξούμ και τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων έστειλαν τη διαφορά στο +9 για την ομάδα του Γιασικιβίτσιους (24-15), ενώ στη συνέχεια οι Ισπανοί με κάποια διαδοχικά τρίποντα «έκλεισαν» το ημίχρονο με 45-25, ενώ η ομάδα του Πρίφτη είχε μόλις 2/12 σουτ και 1 ριμπάουντ.

Η τρίτη περίοδος δεν ήταν τόσο καταστροφική για τον Παναθηναϊκό, καθώς «χαλάρωσε» και από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα λόγω της μεγάλης διαφοράς που είχε πάρει από το πρώτο ημίχρονο.

Οι Μποχωρίδης, Ουάιτ και Παπαγιάννης «έτρεξαν» ένα μικρό 6-0 και προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι οι «μπλαουγκράνα» ολοκλήρωσαν με το ευρύ +21 (63-42).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά μια τυπική διαδικασία από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Το μόνο θετικό ήταν το πέρασμα του Λευτέρη Μαντζούκα από το παρκέ, με τον 18χρονο φόργουορντ να κλέβει τις εντυπώσεις με κάποιες του προσπάθειες. Όπως και να ‘χει, η Μπαρτσελόνα έφτασε σε μία άνετη νίκη με 86-60 και… μαύρισε τα 114α γενέθλια του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 45-25, 63-42, 86-60.