Επέμεινε στην χτεσινή συμπεριφορά του ρίχνοντας αποκλειστικά την ευθύνη στον προεδρεύοντα για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή, ο Παύλος Πολάκης. Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Εγώ δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του κοινοβουλίου. Ο κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Από την τοποθέτησή σας κ. Τασούλα και του κ. Οικονόμου καταλαβαίνω ότι αποδοκιμάζετε τη στάση του κ. Αθανασίου».

Αναφερόμενος στο χτεσινό περιστατικό ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι ο κ. Αθανασίου «μιλούσε πάνω μου, μου έκανε μομφή και σταμάτησε τη διαδικασία. Δεν έδωσε το λόγο σε άλλο ομιλητή που εγώ τον εμπόδισα να μιλήσει. Δεν έκανα καμία κατάληψη αλλά περίμενα να έρθετε να μου υποβάλλετε μομφή. Έχουν απογυμνωθεί όλα τα επιχειρήματά σας για το πραξικόπημα που έγινε χτες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης στην πρόταση μομφής αφιέρωσε τη μισή του ομιλία στο να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσουμε συγγνώμη για τη Novartis. «Δεν θα σας ζητήσουμε συγγνώμη κ. Γεωγιάδη και σας καλούμε να καταθέσετε το σύνολο του πορίσματος αρχειοθέτησης στη δημοσιότητα».

Το κατά πλειοψηφία πόρισμα θα παραμείνει στην ιστορία της Δικαιοσύνης ως στρέβλωση της λογικής, υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης καθώς όπως συνέχισε, «λέει ότι δεν ευνόησε τη Novartis γιατί δεν έθιξε τους ανταγωνιστές της!».

«Το 2012 από τη δαπάνη η Novartis πήρε 157 εκατομμύρια ευρώ. Το 2014 μετά από ένα χρόνο υπουργείας Γεωργιάδη πήρε 145, η φάιζερ πήρε 78 από 143. Όταν κατακρημνίζονται όλες οι άλλες εταιρείες εκτός από τη Νοβάρτις, δεν είναι προνομιακή μεταχείριση αυτό;» είπε.

Ο Παύλος Πολάκης πρόσθεσε ότι η εταιρεία το 2013 έδωσε 130 εκατομμύρια φάρμακα και εισέπραξε 130. Οι άλλες εισπράξανε πολύ λιγότερα από όσα φάρμακα δώσανε, λόγω της τιμολογιακής πολιτικής του υπουργείου και του ΕΟΠΠΥ για τις προπληρωμές, συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης προσθέτοντας ακόμη ότι το Μάρτη 2013 ο Φρουζής είχε πει ότι δέκα φάρμακα πρέπει να μπουν στην εσωτερική αγορά και αναφέρει τα συγκεκριμένα φάρμακα και λέει ότι θέλει λεφτά για να τα προωθήσει. Τον Ιούνιο αναλαμβάνει ο κ. Γεωργιάδης και το Σεπτέμβρη υπογράφει ΥΑ για τα φάρμακα που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΠΥ. Αντί για τα 2/3 που κυκλοφορούν της ΕΕ προσθέτει πονηρά τρεις λεξούλες που λεει να αποζημιώνονται στις 2 από τις 3 χώρες που κυκλοφορούν. Τέλη Φλεβάρη επαναφέρει την προηγούμενη ΥΑ. Και το πόρισμα της δικαιοσύνης λέει ότι αυτός που έφερε την ΥΑ του Φλεβάρη δεν μπορεί να δωροδοκείται από τη Novartis…