Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι.

Το τραγικό συμβάν συνέβη περίπου στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν οπαδικές διαφορές.

Κατά τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, πέντε συνολικά νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από δράστες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.

Ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του, ενώ οι δύο τραυματίες, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και επιτέθηκαν

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας «ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή».

Οι Αρχές προχώρησαν, αρχικά, στην προσαγωγή 15 ατόμων ως υπόπτων για τη συμμετοχή στο αιματηρό περιστατικό. Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι πλην ενός, ο οποίος είχε στην κατοχή του έναν ναυτικό πυρσό.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα τρία άτομα κάθονταν σε είσοδο πολυκατοικίας, κοντά σε γήπεδο, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και οι επιβαίνοντες τούς ρώτησαν τι ομάδα είναι. Όταν αυτοί απάντησαν, δέχθηκαν την επίθεση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή βρέθηκε και ένα δρεπάνι, με τις αρχές να εξετάζουν για το αν είναι το φονικό όπλο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ατόμων που άκουσαν όσα εκτυλίχθηκαν στην περιοχή.

Μία γυναίκα, που διαμένει στην περιοχή, σημείωσε πως άκουσε φασαρία, αλλά και κάποιον να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο voria.gr, όλα έγιναν «σε ελάχιστο χρόνο». «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν «που είναι το κινητό, πάρε την Αστυνομία» και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου» επεσήμανε άλλη κάτοικος.

Άλλος κάτοικος, που μίλησε στο thesstoday.gr, σημείωσε: «Έπεσε ξύλο ανάμεσα σε συμμορίες παιδιών. Ακούστηκαν βρισιές για Άρη και ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή ήρθε και η Αστυνομία. Κάποιοι έφυγαν με Ι.Χ. Το ασθενοφόρο που ήρθε έκατσε τουλάχιστον μία ώρα. Ακόμα έχει αίματα».

«Ακούσαμε φωνές, σπασίματα. Και το ρολόι της ΔΕΗ είναι σπασμένο. Δεν ξέρω τι πετούσαν. Δεν βγήκε κανείς από την πολυκατοικία. Ήταν μεγάλη παρέα. Ποιος να βγει; Η Αστυνομία άργησε να έρθει» κατήγγειλε ο ίδιος.

«Άκουσα πολλές δυνατές φωνές χθες το βράδυ, βρισιές και έναν δυνατό ήχο. Μόλις βγήκα έξω είδα να παίρνουν έναν σκαμπό από γωνιακό μαγαζί, να χτυπούν και να κλωτσούν ένα άσπρο αυτοκίνητο, το οποίο έφυγε σφαίρα» δήλωσε κάτοικος στο grtimes.gr.