Οδηγίες στους γονείς για τον δωρεάν εμβολιασμό σε ιδιωτικά ιατρεία παιδιάτρων και στο σπίτι, παρέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Με ανακοίνωσή του, το προεδρείο της Ομοσπονδίας επισημαίνει πως στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί συμβεβλημένοι με το υπουργείο Υγείας παιδίατροι (πάνω από 100).

Πραγματοποιούν εμβολιασμούς από την ηλικία των 5 ετών και πάνω και με τις τρεις δόσεις εμβολίων Pfizer, ακόμα και στα σπίτια ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ο εμβολιασμός είτε στα ιατρεία, είτε στα σπίτια, είναι εντελώς δωρεάν, που σημαίνει ότι ο εμβολιαζόμενος δεν θα πληρώσει ούτε για το εμβόλιο ούτε για την επίσκεψη.

«Θέλοντας να βοηθήσουμε στην αποσυμφόρηση κυρίως των παιδιατρικών νοσοκομείων, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα την περίοδο αυτή και επειδή κανείς δεν αναφέρει ότι διενεργούμε εμβολιασμούς στα ιατρεία μας, από την ηλικία των 5 ετών και πάνω, προτείνουμε στους γονείς, που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να τηλεφωνούν πρώτα σε εμάς για να κλείσουμε ραντεβού στο ιατρείο μας», αναφέρουν οι παιδίατροι.

Τι γίνεται αν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ο γιατρός

Όπως επισημαίνουν, στην περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να τούς εξυπηρετήσουν, θα πρέπει να απευθύνονται στα νοσοκομεία. Ο κάθε παιδίατρος, ανάλογα με την ζήτηση, αλλά και τη διαθεσιμότητα που τού παρέχει η Πολιτεία σε εμβόλια, μπορεί να πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο από 100 έως 300 εμβολιασμούς την εβδομάδα.

Μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στα ιατρεία, ακόμα και όλοι όσοι έχουν κλείσει ραντεβού σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ή έχουν κάνει την πρώτη ή την δεύτερη δόση αλλού.

Για τον εμβολιασμό δεν κλείνεται ραντεβού μέσω της πλατφόρμας, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους συμβεβλημένους παιδιάτρους.

Τα ονόματα, οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των συμβεβλημένων παιδιάτρων μπορεί κανείς να τα βρει στην λίστα που είναι αναρτημένη στην σελίδα του υπουργείου Υγείας emvolio.gov.gr.