Ακόμη δεν «ανάρρωσε» η Αττική από την «Ελπίδα» και ένα νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την ΕΜΥ.

Μάλιστα οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως αυτή τη φορά αναμένεται έντονη βροχόπτωση στη πρωτεύουσα, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε ότι «θα έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ από τα βορειοδυτικά».

Μάλιστα μιλώντας στο newsbomb,  σημείωσε ότι «αναμένονται χιονοπτώσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα», ενώ στην Αττική θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ακόμη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι προς το απόγευμα της Κυριακής.

Καμπανάκι για την Αττική

Επιπλέον, έκανε λόγο για έντονες βροχοπτώσεις προς τα νότια και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ έκρουσε «καμπανάκι» για την Αττική, σημειώνοντας ότι αναμένονται «έντονα πλημμυρικά φαινόμενα», τα οποία σε συνδυασμό με το χιόνι που λιώνει «θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι πυκνή χιονόπτωση αναμένεται στα Βίλια, όπου ήδη είναι μεγάλη η ποσότητα χιονιού.

Ο κ. Μαρουσάκης υπογράμμισε ότι ενδεχομένως προβλήματα να προκληθούν στην Αθηνών – Λαμίας, προς τα βόρεια τμήματά της (όπου μπορεί να σημειωθούν και χιονοπτώσεις), ενώ έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη, στην Πελοπόννησο και την Εύβοια.