«Πυρά» κατά του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για το χάος στους δρόμους της Αττικής τη Δευτέρας εξαπέλυσε ο υπουργός κλιματικής κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε ερώτηση για το χάος στους δρόμους της Αττική, εκτός της Αττικής Οδού, όπως για παράδειγμα η Λεωφόρος Μαραθώνος, Λεωφόρος Μεσογείων, αλλά και η Κατεχάκη, ο κ. Στυλιανίδης έδειξε την περιφέρεια, λέγοντας πως «για αυτούς τους οδικούς άξονες έχει ευθύνη η περιφέρεια και για τις μικρότερες οδούς οι δήμοι».

«Με αυτά τα δεδομένα έδειξε πως δεν μπόρεσε να υλοποιήσει έναν σχεδιασμό» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα αποδώσει ευθύνες σε κανέναν, προτού να έχει μια επιστημονική αξιολόγηση. «Θα ήταν λάθος και ανώριμο από πλευράς μου να κατανείμω ευθύνες χωρίς να έχω αυτή την επιστημονική άποψη» κατέληξε.

Η κυβέρνηση «αδειάζει» Πατούλη και Στυλιανίδη

Νωρίτερα, αιχμές τόσο για τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, όσο και για τον υπουργό κλιματικής κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη άφησε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Μιλώντας στον Alpha, αφού ζήτησε για ακόμη μία φορά συγγνώμη, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.

«Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του μηχανισμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και επανέλαβε πως από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε αδυναμία συντονισμού, καθώς πολλά πράγματα όπως είπε δεν έγιναν σωστά.

Οι δρόμοι οι οποίοι είναι στην ευθύνη του κράτους δεν είχαν προβλήματα, τόνισε με εξαίρεση την Αττική Οδό, ενώ σε ερώτηση για τα προβλήματα σε κεντρικές αρτηρίες στην Αττική απέφυγε να απαντήσει ευθέως δείχνοντας… ως υπεύθυνο την περιφέρεια Αττικής.