Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο αγαπημένη των πιλότων της Formula1, μιας και, έως ότου ξεκινήσουν οι δοκιμές και οι παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων, οι 20 οδηγοί των πιο γρήγορων αγωνιστικών έχουν άπλετο χρόνο για να ασχοληθούν με τα αγαπημένα τους χόμπι, να φύγουν για διακοπές να απολαύσουν τις οικογένειες τους, χωρίς την πίεση των πιτ στοπ και των απαιτητικών προετοιμασιών που ισχύει πριν από κάθε αγώνα. Ο Σαρλ Λεκλέρ με την σύντροφο του ανέβασε στα σόσιαλ φωτογραφίες από τις διακοπές του στο Μεξικό, ενώ, ο Νίκολας Λατιφί προτίμησε τις Μαλβίδες. Ο νέος πιλότος της Mercedes, ο Τζόρτζ Ράσελ – που ποζάρει παρακάτω σε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν στο Γκόλφ –  και θα αντικαταστήσει φέτος τον Μπότας προτίμησε για τις μίνι διακοπές του το Μαϊάμι, ενώ, ο Λάντο Νόρις το Ντουμπάι.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν, που στην ηλικία των 42 ετών συνταξιοδοτήθηκε, όπως δήλωσε δεν πρόκειται να περάσει ποτέ ξανά από χώρο διεξαγωγής γκραν πρι, και από εδώ και στο εξής θα επενδύει τον χρόνο του με τα αγαπημένα του πρόσωπα και τα χόμπι του, που, λόγω της πίεσης χρόνου, τα είχε παρατήσει. Ο Βάλτερι Μπότας που από φέτος θα τρέχει με την ομάδα της Alfa Romeo προτίμησε την καλοκαιρινή σιέστα για τα Χριστούγεννα, και για αυτό το λόγο και μετέβη στην Αυστραλία, όπου αυτή την περίοδο κάνουν μπάνιο στην θάλασσα.

Και ενώ, οι οδηγοί έχουν ακόμη λίγες «ανάσες» ξεκούρασης, στα επιτελεία των ομάδων, οι προετοιμασίες των νέων μονοθεσίων έχουν ήδη ξεκινήσει με πολλούς μηχανικούς, σχεδιαστές μονοθεσίων και τεχνολόγους να «χτυπάνε» υπερωρίες. Και αυτό, επειδή, ο χρόνος πιέζει μιας και ήδη αρκετές ομάδες έχουν ήδη ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης των νέων τους μονοθεσίων, τα οποία θα πρέπει να είναι έτοιμα να βγάλουν μια δύσκολη χρόνια, την πιο «βαριά», μιας και το φετινό πρωτάθλημα αποτελείται από 23 γκραν πρι, τα περισσότερα στην ιστορία των θεσμού.