Τα αίτια που κρύβονται πίσω από την έκρηξη που σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε είσοδο πολυκατοικιών στη Γλυφάδα αναζητούν οι Αρχές.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο που βρίσκεται συγκρότημα δύο πενταώροφων πολυκατοικιών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κρατήρα στην είσοδο της πολυκατοικίας, ακόμη όμως δεν έχουν ξεκαθαρίσει με τι μηχανισμό έχουν να κάνουν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας εξωτερικά, καθώς και στην είσοδο του συγκροτήματος.

Επίσης, γίνεται έλεγχος αν προκλήθηκαν ζημιές και στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου υπάρχει γκαράζ στο οποίο ήταν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα.

 Ο στόχος της επίθεσης

Η έρευνα για την έκρηξη γίνεται πλέον από το τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας, ενώ νωρίτερα είχε αναλάβει η ασφάλεια νοτιοανατολικής Αττικής.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης, με τις αρχές να «σαρώνουν» την περιοχή για πλάνα από κάμερες ασφαλείας που πιθανόν να κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών.

Από τον πρώτο έλεγχο, σύμφωνα με το cnn.gr, δεν είχε προκύψει πως στην πολυκατοικία να διαμένει κάποιο άτομο που έχει χαρακτηριστεί ως στόχος αλλά και ούτε κάποιο άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Πληροφορίες θέλουν, πάντως, να μένει ένας ομογενής που κατά το παρελθόν έχει γίνει στόχος κλοπής, αφού διαρρήκτες έχουν μπει δυο φορές στο σπίτι του.

«Ακούσαμε ένα πράγμα σαν κεραυνό»

Οι κάτοικοι της οδού Οινόης πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους, όταν σημειώθηκε η έκρηξη τα ξημερώματα.

«Ακούσαμε ένα πράγμα σαν κεραυνό. Νομίζαμε ότι έβρεχε» δήλωσε κάτοικος της γειτονιάς στον ΣΚΑΪ, ενώ άλλοι αισθάνθηκαν -μιλώντας στο newsit.gr- σαν να έπεσε… αεροπλάνο δίπλα τους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς.