Ζώντας μία πρωτόγνωρη περίοδο που μαστίζεται από σωρεία κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων με τον πολίτη  να καλείται να σηκώσει δυσβάστακτα βάρη στην καθημερινότητα του.

Η παγκόσμια κρίση της ενέργειας έχει γονατίσει κάθε σπιτικό καθώς οι πρωτοφανείς αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και Φυσικό Αέριο έχουν χτυπήσει κόκκινο στον οικογενειακό προϋπολογισμό και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα τα επιδόματα που χορηγούνται από το κράτος θεωρούνται ψίχουλα αφού κυμαίνονται απο 20 έως 42 ευρώ ανά νοικοκυριό και οι λογαριασμοί πολλαπλασιάζονται με αποτελέσματα οι καταναλωτές  να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η αγορά από τα πολλαπλά οικονομικά χτυπήματα της πανδημίας που βαρύνεται έχει υποστεί καθίζηση και δυσπραγία με ανεπαρκής ρευστότητα και απρόβλεπτες συνέπειες για τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους με τα πενιχρά εισοδήματα που δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στην ενέργεια αλλά συμπαρασύρονται  κι άλλες υπηρεσίες και όλα τα προϊόντα σε όλους τους τομείς.

Η οικονομική εξαθλίωση έχει… χτυπήσει την πόρτα του κάθε σπιτικού .

Και η κυβέρνηση δεν δείχνει να ακουμπάει αυτή την κοινωνική  κρίση και οδεύει χωρίς σχέδιο και στρατηγική για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το ερώτημα είναι, τι μέτρα έχουν παρθεί όταν κατέβουν οι διακόπτες της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες καταναλωτές από  τις δεκάδες εταιρείες παροχής ενέργειας λόγω της αδυναμίας εξόφλησης των υπέρογκων λογαριασμών;

Και τι μέλλει γενέσθαι εν μέσω πανδημίας και βαρυχειμωνιάς και πως θα ανταπεξέλθουν οι  ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με χρόνια προβλήματα υγείας χωρίς ηλεκτρικό; Καθώς θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή τους.

Το ίδιο άλλωστε έκανε η πολιτεία  και με την πανδημία που την διαχειρίστηκε με σωρεία επικίνδυνων λαθών.

Ήδη έχουμε 50.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα στην Ελλάδα και η πολιτεία αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία  και την ίδια ώρα τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν απο χιλιάδες επείγοντα περιστατικά και πολλοί συνάνθρωποι μας να συνωστίζονται στα ράντζα των διαδρομών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πάντα, περιορίζεται να εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα  με τις ανισότητες να μεγενθύνονται  και τις αδικίες να διογκώνονται εις βάρος των μη προνομιούχων .

Ο ΣΥΡΙΖΑ παλινδρομεί και αντί να προβάλει τα σημαντικά προβλήματα,πετάει φωτοβολίδες για να δημιουργήσει εντυπώσεις και δεν επισημαίνει τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, ούτε τις κοινωνικές ανισότητες που δημιουργούνται από  την κυβερνητική πολιτική.

Άλλωστε, πάγια είναι η τακτική του  ΣΥΡΙΖΑ να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Και για αυτό θα απομονωθεί και θα αποτελεί παρελθόν για την πολιτική ζωή του τόπου.

Το ΠΑΣΟΚ μετά την θριαμβευτική εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη καλείται να πάρει ξανά τα ηνία για την  ανασυγκρότηση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και  μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις με πυξίδα τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ηγετική ομάδα του οφείλουν να φανούν αντάξιοι της ισχυρής εντολής που έλαβαν από τους 300.000 φιλων και μελών του κινήματος.

Τα καυτά ζητήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα όπως τα εθνικά θέματα, Υγεία, Παιδεία, Εργασία  και όλες οι κοινωνικές προκλήσεις που μας απασχολούν καθημερινά, για τη νέα ηγεσία πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για μία άλλη πολιτική πρόταση όλων αυτών των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Αυτό είναι και το  μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ! Δεν χωράνε οι εσωστρέφειες, οι μεμψιμοιρίες και τα προσωπικά συμφέροντα  σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Ήρθε η ώρα η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα να θεωρείται το μπαλαντέρ του κάθε κόμματος εξουσίας .  Αυτό το μήνυμα πρέπει να δοθεί προς πάσα κατεύθυνση.

Και να σταματήσει το προβοκατόρικο bulling που γίνεται συχνά από κάποιους που στερούνται της συγκρότησης του πολιτικού λόγου . Είναι πλέον η ώρα το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά κυρίαρχο γιατί έτσι αποφάσισαν οι προοδευτικοί πολίτες .

Αλλά την ίδια ώρα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους να δωθεί  χώρος στη νέα γενιά και η παλιά φρουρά να κάνει ένα βήμα πίσω .

Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της, Νίκο Ανδρουλάκη, να αναδείξουν με ειλικρίνεια, τόλμη και αποφασιστικότητα  το αφήγημα και το όραμα για μία ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ  εχοντας ως οδηγό το τρίπτυχο, ανανέωση, ενότητα και αυτονομία!

Ο κόσμος μίλησε και τώρα αναμένει να δει τον ΗΛΙΟ να ακτινοβολήσει ξανά!