«Ερυθρόλευκο» χρώμα έχει το φετινό Κόπα Άφρικα, με τον Ολυμπιακό να έχει έξι ποδοσφαιριστές στη γιορτή του αφρικάνικου ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τους Πιερ Κούντε, Γκάρι Ροντρίγκες, Παπέ Αμπού Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαμαντού Κανέ και Χένρι Ονιεκούρου, οι οποίοι βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στο Καμερούν, όπου διεξάγεται η φετινή διοργάνωση, και εκπροσωπούν στο Κόπα Άφρικα την ομάδα του Πειραιά.

Χθες ήταν η μέρα των Πιερ Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες. Ο πρώτος αγωνίστηκε βασικός στη νίκη του Καμερούν κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο με 2-1. Ο άσος των Πειραιωτών βρέθηκε στην αρχική 11άδα και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο 69 λεπτά, όταν αποχώρησε και άφησε τη θέση του στον Ντζιε. Βασικός έπαιξε και ο Γκάρι Ροντρίγκες στον αγώνα του Πράσινου Ακρωτηρίου με την Αιθιοπία, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού μάλιστα να είναι καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού, καθώς έχει την ασίστ στο γκολ του Ταβάρες, με το οποίο οι Μπλε Καρχαρίες άνοιξαν το σκορ στο 45+1’.

Σήμερα ρίχνονται στη μάχη του Κόπα Άφρικα οι Σισέ και Καμαρά, με τη Σενεγάλη να αντιμετωπίζει τη Ζιμπάμπουε στις 15:00, ενώ η Γουινέα κοντράρεται με το Μαλάουι στις 18:00. Αμφότεροι αναμένεται να είναι βασικοί, με τη Σενεγάλη να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω κοροναϊού.

Η ομάδα του ερυθρόλευκου αμυντικού έχει 9 κρούσματα κοροναϊού, με αποτέλεσμα ο προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ, να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όσον αφορά τον καταρτισμό της 11άδας για το σημερινό παιχνίδι με τη Ζιμπάμπουε. Οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα τεστ επέστρεψαν θετικά είναι οι Εντουάρ Μεντί, Καλιντού Κουλιμπαλί, Φαμαρά Ντιεντιού, Σαλιού Σις, Μπαμπά Ντιένγκ, Μαμέ Τιάμ, Παπέ Σαρ, Ναμφαλί Μεντί και Αλφρέντ Γκομίς.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Παπέ Αμπού Σισέ αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, με τον σέντερ μπακ των Πειραιωτών να ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την 7η συμμετοχή του με την εθνική του ομάδα. Ο υψηλόσωμος αμυντικός στα έξι προηγούμενα ματς είχε ένα γκολ, αυτό στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σενεγάλη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω Covid, είναι σύμφωνα με τους book ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Στις 18:00 αγωνίζεται η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να είναι πλέον ένας από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής του ομάδας .Ο βραχύσωμος άσος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και μάλιστα στο τελευταίο φιλικό που έδωσε η Γουινέα με τη Ρουάντα είχε ασίστ.

Ο 20χρονος αναμένεται να ξεκινήσει στη βασική 11άδα της Γουινέας και να πραγματοποιήσει τη 10η εμφάνισή του με το εθνόσημο. Στα προηγούμενα 9 είχε ένα γκολ, αυτό που είχε βάλει με τον Νίγηρα στις 11 Ιουνίου του περασμένους έτους, όταν σκόραρε στο 90’ και έδωσε τη νίκη στη Γουινέα με 2-1.

Στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Γουινέας για το Κόπα Άφρικα, εκτός από τον Αγκιμπού Καμαρά, βρίσκεται επίσης ένας ακόμα Ερυθρόλευκος. Ο λόγος για τον Μαμαντού Κανέ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, αλλά αγωνίζεται ως δανεικός στη Νέφτσι Μπακού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σενεγάλη και η Γουινέα βρίσκονται στον ίδιον όμιλο, ο οποίος απαρτίζεται επίσης από το Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε, με τις χώρες των τριών Ερυθρόλευκων να είναι τα φαβορί για τις θέσεις 1-2. Το παιχνίδι της Σενεγάλης με τη Γουινέα θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τον Χένρι Ονιεκούρου, η εθνική ομάδα της Νιγηρίας θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο φετινό Κόπα Άφρικα την Τρίτη (11/1) και θα αντιμετωπίσει στις 18:00 την Αίγυπτο.

Υπενθυμίζουμε ότι στη φάση των ομίλων συμμετέχουν 24 ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε έξι γκρουπ. Στους «16» περνούν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, αλλά και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Η φάση των «16» ξεκινά στις 24/1, ως εκ τούτου όσοι περάσουν στα νοκ-άουτ του Κόπα Αφρικα θα λείπουν από τον Ρέντη τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.