Οριστικό θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουρίου μετά το πράσινο φως και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξης θα διενεργούνται 5 self test δηλαδή ένα την εβδομάδα.

Η συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς τώρα εξετάζεται αν θα μειωθεί το μοντέλο του 50+1% που ισχύει μέχρι στιγμής για να κλείσει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων

Πληροφορίες θέλουν αυτό το ποσοστό να μειώνεται στο 30% ή 40%, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος, ωστόσο αναμένεται να δούμε τι θα αποφανθούν και οι ειδικοί.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα , γύρω στις 6, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Φροντιστήρια και ΑΕΙ

Πάντως η τελική απόφαση για τις σχολικές μονάδες θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ. Χθες στα φροντιστήρια επαναλειτούργησαν τα τμήματα προετοιμασίας των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Στην Αττική πολλά φροντιστήρια λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, ενώ στην περιφέρεια ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

«Θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών», ανέφερε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.