Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς, δίνοντας αλλεπάλληλα  ένα ρεκόρ κρουσμάτων, πλήθος κόσμου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έχει συγκεντρωθεί έξω από σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ και διαγνωστικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, προκειμένου να κάνει ένα rapid test.

Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κάποιοι περιμένουν από τα ξημερώματα προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κοροναϊού.

Οι περισσότεροι έχουν ήδη θετικό self test, ορισμένοι και συμπτώματα και τώρα πρέπει να υποβληθούν είτε σε rapid είτε σε μοριακό έλεγχο.

Μιλώντας στον Σκάι, πολίτης ανέφερε ότι έφτασε στο Κέντρο Υγείας από τις 4 τα ξημερώματα καθώς χθες ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί.

Μεγάλες ουρές από νωρίς το πρωί σε φαρμακεία και Κέντρα Υγείας για rapid test και PCR, σχηματίστηκαν έξω από κέντρο Υγείας και στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με το Open, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που ενημέρωσαν τους εργαζόμενους τους ότι για να γυρίσουν στις δουλειές τους θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλες ουρές έξω από διαγνωστικά κέντρα και σημεία που βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διενέργεια rapid test παρατηρούνται εδώ και μέρες, και ειδικά μετά το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.