Η Ανώτατη Αρχή Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 μπορεί να χορηγούνται τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον.

Η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου μετά την παρέλευση του τριμήνου αφορά και την ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών.

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός παιδιών – Αυξάνονται τα κρούσματα

Σημειώνεται πως την Τετάρτη άνοιξε και επίσημα ο εμβολιασμός παιδιών από 5 έως 11 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν. «Ανοίγουμε τον επίσημο εμβολιασμό για παιδιά» αυτής της ηλικιακής ομάδας, δήλωσε ο υπουργός στο BFMTV, διευκρινίζοντας ότι τα ραντεβού για την κατηγορία 5-11 ετών θα είναι ανοιχτά «το πρωί».

Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός προειδοποίησε ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων covid-19 στη χώρα ενδέχεται να φτάσει τις 100.000, από 70.000 που είναι τώρα, καθώς η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με το πέμπτο κύμα της επιδημίας. Προσέθεσε ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον θα είναι κυρίαρχο στη Γαλλία ως τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο γάλλος υπουργός δήλωσε ότι προς το παρόν δεν εξετάζονται νέοι περιορισμοί, αν και τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί, με τις γαλλικές αρχές να ελπίζουν ότι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν την επιδημία υπό έλεγχο. 

Στροφή προς την τηλεργασία

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, ζήτησε από τις επιχειρήσεις να «επιταχύνουν» τη στροφή τους προς την τηλεργασία, ζητώντας τους να προετοιμαστούν «ήδη από τώρα» να την «ενισχύσουν» μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και με στόχο οι υπάλληλοί τους να εργάζονται από το σπίτι 3 με 4 ημέρες την εβδομάδα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι με την κατάσταση αυτή πρέπει να επιταχυνθεί, να ενισχυθεί η τηλεργασία με στόχο το λιγότερο τρεις ημέρες την εβδομάδα για τις θέσεις εργασίας που το επιτρέπουν, ή ακόμη και τέσσερις όταν αυτό είναι εφικτό», επεσήμανε η Μπορν στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.