Για το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του MEGA και στη Νίκη Λυμπεράκη η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Με λένε συντηρητική, αλλά δεν ξέρω πόσο συντηρητικό είναι το γεγονός ότι έχω ψηφίσει υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Πίστευα πολύ σε αυτό και ήθελα να έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Αν είσαι στην πολιτική και κάνεις και δυο και τρεις σκέψεις προτού ψηφίσεις κάτι, και τα ζυγίζεις όλα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Είχα ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης. Το κομμάτι των δικαιωμάτων το υπερασπίζομαι» ανέφερε η υπουργός.

Μιλώντας για την πανεπιστημιακή αστυνομία, υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο υποθέσεις στο ΣτΕ εναντίον της ρύθμισης πρόσληψης των μελών που θα συγκροτούν την πανεπιστημιακή αστυνομία. Αποτελεί ένα έσχατο μέτρο και όχι οριζόντιο. Αφορά μόνο συγκεκριμένα πανεπιστήμια τα οποία εμφανίζονται συστηματικά φαινόμενα βίας».

Αποκαλύπτοντας πιο προσωπικές στιγμές της ζωής της, η ίδια εξομολογήθηκε πως «κάθε μέρα γύρω στις 5-6 χτυπάει το τηλέφωνο μου και είναι ο γιος μου που με παίρνει και μου λέει ‘θα μας προλάβεις απόψε’; Είναι αυτό που μου λέει κάθε μέρα».

«Ο θεσμός που έχω την τιμή να υπηρετώ χρειάζεται πειθαρχία αλλά στην προσωπική μου ζωή είμαι σαν όλους τους σκληρά εργαζόμενους γονείς που πασχίζουν να βρουν άκρη και να τα συνδυάσουν» πρόσθεσε η υπουργός.

«Προσπαθώ να γυρνάω να βάζω τα παιδιά μου για ύπνο και να συνεχίζω τη δουλειά όταν αυτό χρειάζεται. Στην παιδική χαρά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσω από τους ενδιαφερόμενους κριτική. Να ακούσω σχόλια, να ακούσω προτάσεις. Με βάση σχόλια εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών έχω αλλάξει πολλά» επεσήμανε.

Θα εμβολιάσει το παιδί της

Αναφερθείσα στο μέτωπο της πανδημίας και τα σχολεία, αποκάλυψε πως «νοσούν περίπου 9000 παιδιά την εβδομάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε λιγότερα κρούσματα. Τα τμήματα στα σχολεία κλείνουν στο 50% των μαθητών που κολλήσουν επειδή υπάρχει πλέον το εμβόλιο. Δεν υπάρχει συζήτηση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς.»

«Θα προστρέξω να εμβολιάσω τον γιο μου που είναι 5 ετών» κατέληξε.