Πολύ δυνατά ζευγάρια για τη φάση των «16» του Champions League αναμένεται να αναδείξει η σημερινή κλήρωση, που θα λάβει χώρα στη Νιόν της Ελβετίας το μεσημέρι (13:00).

Όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και τώρα στη συγκεκριμένη κλήρωση δεν μπορεί να κοντραριστούν ομάδες από την ίδια χώρα, ούτε να τεθούν αντιμέτωποι σύλλογοι που αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων.

Οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλο θα έχουν ένα μικρό αβαντάζ, καθώς θα δώσουν τον επαναληπτικό στην έδρα τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα γκρουπ δυναμικότητας:

Ισχυροί: Λίβερπουλ, Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ρεάλ, Τσέλσι, Λιλ

Ανίσχυροι: Παρί, Σπόρτινγκ, Ατλέτικο, Ίντερ, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Σάλτσμπουργκ, Βιγιαρεάλ

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, και προς τέρψιν του φίλαθλου κοινού, θα προκύψουν πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τα μαθηματικά, το ζευγάρι που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να βγάλει η κληρωτίδα απόψε είναι αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι, με ποσοστό 31,27%.

Στον ακόλουθο πίνακα μπορείτε να δείτε τις πιθανότητες κλήρωσης για κάθε ομάδα: Champions League: Αναπόφευκτες οι τιτανομαχίες στους «16»

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 15, 16, 22 και 23 Φλεβάρη, με τις ρεβάνς να πηγαίνουν για 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, αυτήν τη φορά όλες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το βράδυ.

Όσον αφορά την κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, αυτή θα γίνει στις 18 Μαρτίου, μετά και το πέρας των αγώνων.

Ο τελικός, ο οποίος θα λάβει χώρα στην Gazprom της Αγίας Πετρούπολης, είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου.

Κλείνοντας, να σημειωθεί ότι από αυτήν τη σεζόν δεν ισχύει ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ, μετά την κατάργησή του από την UEFA το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα παιχνίδια που θα έχουν ισόπαλο συνολικό σκορ θα οδηγούνται στην παράταση και, αν χρειαστεί, στη διαδικασία των πέναλτι.