Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Μετσόβου ο θάνατος από κοροναϊό δύο κατοίκων της περιοχής. Και οι ήταν ανεμβολίαστοι.

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ικετεύει τον κόσμο να πάει να κάνει το εμβόλιο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr,  υπήρξε και  δεύτερος θάνατος μέσα σε ένα 24ωρο ανεμβολίαστου από κοροναϊό. Ενας 60χρονος και μία ηλικιωμένη, που νοσηλεύονταν εδώ και αρκετές μέρες στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες ενώ είχαν προηγηθεί και άλλοι θάνατοι στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι εκκλήσεις του Περιφεριάρχη

Οπως προκύπτει και από σχετικές αναρτήσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στα κοινωνικά δίκτυα, στο Μέτσοβο υπάρχει γενικότερο θέμα με το ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί. «Σήμερα στο Μέτσοβο χάσαμε δυο ανθρώπους. Και οι δυο εκλεκτοί και χρήσιμοι στην κοινωνία. Δυστυχώς οι σκοταδιστές δημιουργούν θέμα εκ του μη όντος. Σας παρακαλώ, κάντε το εμβόλιο, είναι μεγάλο λάθος αυτό που γίνεται […] Όχι αλλά θύματα από τους άσχετους που θεωρούν την επιστήμη μακριά από τον Θεό. Σας ικετεύω, κάντε το πρέπον. Εμβόλιο άπαντες», αναφέρει ο κ. Καχριμάνης.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Δήμαρχος Μετσόβου

Για φόβους που επιβεβαιώνονται, κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα και πολλές απώλειες, ενώ οι εμβολιασμοί κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. «Πολλοί δογματικά αρνητές, χωρίς ιδιαίτερο και σημαντικό λόγο, ενώ βλέπουν γύρω τους θανάτους και ιδίως νέων ανθρώπων.

Θα συνεχίσουμε έτσι; Όσοι χάθηκαν στο Μέτσοβο ήταν ανεμβολίαστοι και δυστυχώς αδυνατούμε να πείσουμε για το αυτονόητο. Επιτέλους ας ακούσουμε τους ειδικούς», αναφέρει.

Επικαλείται μάλιστα τον μετσοβίτη καθηγητή Δημήτρη Μπούμπα, ο οποίος πρόσφατα ορίστηκε πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, είναι «ένθερμος υποστηρικτής του εμβολιασμού και συνειδητός χριστιανός με βαθειά πίστη στην ορθοδοξία».