Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Λαμία με την είδηση του θανάτου ενός 14χρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Το κορίτσι, νοσούσε από κοροναϊό, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, ενώ  σύμφωνα με το tvstar.gr αναμένονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η τραγική είδηση σόκαρε όλη τη χώρα και οι δικοί της άνθρωποι δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν πως έφυγε από τη ζωή.

Μέσα στον πόνο της, η οικογένεια του κοριτσιού, ευχαριστεί όλο τον κόσμο για την συμπαράστασή του. Η δικηγόρος τους Σοφία Σταυράκη με σημερινές της δηλώσεις τονίζει πως η οικογένεια ζητά από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το πένθος της.

Ο Εισαγγελέας Λαμίας έχει ήδη διατάξει έρευνα για τις συνθήκες από τις οποίες χάθηκε το κορίτσι. ΕΔΕ έχει επίσης διατάξει και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Όπως επισημαίνει η κυρία Σταυράκη η οικογένεια έχει δηλώσει παράσταση προκειμένου να υποστηρίξει όποια κατηγορία, αν αυτή βέβαια αποδοθεί. Επίσης η συνήγορος της οικογένειας διαψεύδει πως οι γονείς της 14χρονης δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά του κοροναϊού.

Αύριο η κηδεία της

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας, οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλοι, οι συμμαθητές και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα πει το τελευταίο αντίο στην 14χρονη που «έφυγε» τόσο άδικα και πρόωρα, βυθίζοντας στο πένθος όλη τη Λαμία.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Αθανασίου, γι’ αυτό και θα υπάρχει ειδικό κουτί στην είσοδο της εκκλησίας.

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει η ταφή στο χωριό Στίρφακα Λαμίας.